Naglašava važnost destigmatizacije za oboljele žene i alat je u borbi protiv bolesti

MARIJA BISTRICA: Otvorena izložba fotografija ‘Ja sam snaga’ – evo do kad je možete razgledati

Objavljeno: 25.02.2024. Metropolitan

U Organizaciji Udruge ‘Stav’ Marija Bistrica, u suradnji s Udrugom ‘Nismo same’, u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica u petak je otvorena izložba fotografija ‘Ja sam snaga’, autora i fotografa Vjekoslava Skledara. Kako piše Radio Zlatar, izložba donosi snažne vizualne priče deset hrabrih žena oboljelih od raka i suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja. 

Izložba naglašava važnost destigmatizacije za oboljele žene i alat je u borbi protiv bolesti te potiče na empatiju prema onima koji se bore s malignim bolestima. Cilj je pokazati da se iza svakog broja statistike krije hrabra žena koja se bori za život i svoje mjesto u društvu.

Na početku otvorenja svima se obratila dr. sc. Sanja Kovačić, predsjednica Udruge ‘Stav’, koja je izrazila zadovoljstvo što se ova izložba može pogledati u Mariji Bistrici, zahvalila je svima, te prenijela i svoja iskustva u borbi protiv bolesti. Dobrodošlicu je svima poželio i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. 

Na otvorenju je bio i autor, Vjekoslav Skledar, a o samoj izložbi i ženama koje se nalaze na fotografijama, od kojih su dvije i prisustvovale otvorenju, više je rekla Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge ‘Nismo same’, i također podijelila svoja iskustva liječenja. U glazbenom dijelu sudjelovali su Nika Kovačić na gitari, ŽVS ‘Marija’ i Ivana Škrlec.

Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka, i može se razgledati u radnom vremenu knjižnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba