Svi ste pozvani da se pridružite u subotu, 9. ožujka s početkom u 10 sati na glavnom klanječkom trgu!

KLANJEC: Walk & Wine doživljaj, dođite i uživajte u prirodi i vrhunskim vinima!

Objavljeno: 22.02.2024. Metropolitan

Povodom Međunarodnog dana žena, ‘STTUBE Zagorje Outdoor’ i Turistička zajednica ‘Biser Zagorja’ pozivaju vas na Walk & Wine doživljaj upoznavanja kulturno-povijesne baštine grada Klanjca i njegovu višestoljetnu vinogradarsku tradiciju.

Svi ste pozvani da se pridružite u subotu, 9. ožujka s početkom u 10 sati na glavnom klanječkom trgu. Program počinje interpretacijom klanječke povijesne baštine s kratkim predstavljanjem značajnih Klanjčana (plemićka obitelj Erdödy, Antun Mihanović, Antun Augustinčić, Oton Iveković) i razgledom sarkofaga Erdödy u Franjevačkom samostanu.

Šetnja pogodna za obitelji s djecom

U podrumu ‘Vinarije Petrišić’ i vinogradu ‘Vinarije Sever’ ispričat će priču o autohtonoj klanječkoj sorti sokol i predstaviti svoja vina koja će se moći probati uz ‘finger food’. Posjetitelje očekuje lagano pješačenje u duljini od 6 kilometara i 130 metara uspona sa završetkom programa do 15 sati. Pogodno za obitelji s djecom iznad osam godina.

Cijena iznosi 30 eura (za djecu do 16 godina besplatno) te uključuje organizaciju i vođenje, interpretaciju kulturno-povijesne baštine, korištenje hodačkih štapova i naprtnjače, piće dobrodošlice, predstavljanje i kušanje vina vinarija Petrišić i Sever te poklon paket pokrovitelja. Za grupe unutar tvrtki, udruga i turističkih agencija odobren je popust. Broj prijava je ograničen!

Dođite u ovaj dio Hrvatskog zagorja i uživajte u hodanju, prekrasnim vidicima, zanimljivim pričama te u kušanju vrhunskih i zanimljivih vina.

LINK ZA PRIJAVU: https://forms.gle/GUDuzLoY8zDLjmo29

E-MAIL ZA PRIJAVU: [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba