Budite oprezni!

Poznati lijek se povlači s tržišta, HALMED poslao upozorenje: “Javite se liječniku”

Objavljeno: 22.02.2024. Metropolitan

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) poslala je upozorenje o privremenoj obustavi lijeka ‘Iberogast oralne kapi’ – serija DR08202, DR08606 i DR08250.

– Tvrtka Bayer d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka ‘Iberogast oralne kapi’, tekućina (9 biljnih pripravaka), na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi postupak privremene obustave primjene i distribucije serija DR08202, DR08606 i DR08250 predmetnog lijeka – poručili su iz HALMED-a.

Dodali su sljedeće:

– Predmetni postupak provodi se na temelju prijave sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije tijekom ispitivanja stabilnosti. Obustava će biti na snazi do završetka provjere, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. Nisu zaprimljene sumnje na nuspojave povezane s predmetnim serijama lijeka. Na hrvatskom tržištu u prometu su dostupne druge serije ovog lijeka koje nisu zahvaćene obustavom, kao i drugi lijekovi iz iste terapijske skupine. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije – zaključili su iz HALMED-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba