Iza sebe su ostavili timove iz 25 zemalja

SVAKA ČAST! Varaždinski kuhari brončani na Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu

Objavljeno: 22.02.2024. Metropolitan

Povodom osvajanja brončane medalje na nedavno održanoj Kulinarskoj olimpijadi koja se održala u Stuttgartu, a na kojoj je Regionalni tim Varaždinske županije koji se sastojao od pet kuhara i tri pomoćnika osvojio brončanu medalju, zamjenica župana Silvija Zagorec priredila je prijem kako bi im čestitala na uspjehu. Treba naglasiti kako je i kuhar Dino Veselić osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj kategoriji.

Zagorec je naglasila kako se radi o još jednom velikom uspjehu kuhara, istaknuvši kako članovi Regionalnog tima nisu samo natjecatelji već redovito osvajaju medalje i tako promoviraju Varaždinsku županiju, njenu enogastronomiju i tradicionalne autohtone proizvode.

Ponos i strast

– S ponosom, ali i sa strašću predstavljali ste svoje saveze, svoje timove, ali i mjesto odnosno kraj iz kojeg dolazite pokazujući svoju kreativu u spravljanju hrane. Sigurna sam da ste, osim samog natjecanja, imali i mogućnost edukacije kroz međusobne razgovore, prezentacije i promocije i mislim da je to vrijedno iskustvo za ove mlade ljude iz Varaždinske županije od kojih su neki na ovakvo natjecanje išli po prvi puta. Vi ste svojim uspjehom pokazali kako se marljivost, trud, ulaganje u znanje itekako isplate. Uzor ste mladima, poglavito onima koji bi htjeli upisati kuharska zanimanja. Dali ste im svojevrsni poticaj i to treba cijeniti. Kuharstvo, i to ono kreativno, je u današnje doba jedan vid umjetnosti, a umjetnost priča tisuću jezika – poručila je zamjenica župana.

Damir Crleni, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, zahvalio se na srdačnom prijemu te je naglasio kako se na ovogodišnjoj olimpijadi kroz razne kategorije predstavilo preko 3000 kuhara i slastičara iz cijelog svijeta.

– Iza nas su ostali timovi iz 25 zemalja tako da ova naša medalja ima veliku vrijednost. Mi kao Udruga kuhara Varaždinske županije već dvadesetak godina odlazimo na ovakva velika natjecanja kao što su Svjetski kulinarski kup ili Kulinarska olimpijada. Osim promocije naših tradicionalnih jela i namirnica, promoviramo i Varaždinsku županiju kojoj se zahvaljujem na dosadašnjoj podršci i pomoći – rekao je Crleni.

Čestitke je uputio i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek naznačivši važnost promocije tradicionalnih proizvoda, a kako je istaknuo, ovi kuhari to zaista vrhunski rade i zaslužuju svaku pažnju i pomoć. Kapetan tima Marin Pozder, inače chef u restoranu ‘Nobel’, rekao je kako je nastup na olimpijadi još jedno veliko i neprocjenjivo iskustvo, a kao najveću vrijednost olimpijade istaknuo je nova poznanstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba