AUSTRIJA UVELA NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U ZEMLJU

Svi cijepljeni ‘booster’ dozom ulaze bez ograničenja, evo za koga je obavezna karantena

Objavljeno: 25.01.2022. Metropolitan

Austrija je od ponedjeljka uvela nova pravila za ulaz u zemlju, prema kojima više ne kvalificira neke zemlje posebno rizičnima zbog omikrona, već ta nova pravila vrijede za sve.
Tako od sada u Austriju bez ograničenja mogu ući svi oni koji su primili dvije doze i ‘booster’ dozu cjepiva, dok oni koji su primili dvije doze, ali ne i ‘booster’, moraju imati i negativan PCR test, baš kao i oni koji su primili jednu dozu Johnson&Johnson. Negativan PCR obavezan je i za one koji su preboljeli COVID-19, a oni koji nisu preboljeli ili nisu primili dvije doze cjepiva, ne mogu ući u Austriju bez obavezne karantene, čak ni ako imaju negativan PCR.
Što se pak djece tiče, oni mlađi od 12 godina u pratnji potpuno cijepljenih ili preboljelih odraslih osoba ne moraju biti cijepljena ili imati negativan PCR test, dok su za stariju djecu uvjeti drugačiji.
O sličnim pravilima navodno se razmišlja u cijeloj Europskoj uniji, a radi se o tome da bi se svi građani zemalja članica koji su primili tri doze cjepiva unutar EU kretali bez ograničenja, bez obzira na to iz koje zemlje dolaze. No, da bi se takva pravila počela primjenjivati, trebaju ih prihvatiti sve zemlje članice EU.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba