ZAR I TO? Tvornica pomfrita u susjedstvu zaustavila proizvodnju, radnici privremeno idu na burzu

“Cijene krumpira otišle su gore tri puta više od planiranog, više nismo profitabilni”

Objavljeno: 25.01.2022. Metropolitan

Tvornica za preradu krumpira Green Group Bosnia u Srebrenici bit će privremeno zatvorena zbog rasta cijena sirovina, odnosno krumpira, odlučio je investitor, a za N1 potvrdila menadžerica prodaje u toj kompaniji, Nada Pavlović.

Privremeno su raskinuti ugovori s radnicima koji će sada biti na zavodu za zapošljavanje, piše Poslovni.

– Cijene su otišle gore tri puta više nego što je planirano. Također, poskupjele su sirovine i repromaterijali koje koristimo u proizvodnji poput folija i lož ulja, a tu su i drugi troškovi, kao što je struja, čija je cijena za vrijeme pandemije porasla za dva do tri puta. Jednostavno, više nismo bili profitabilni na tržištu i zbog toga smo prisiljeni na određeno vrijeme zaustaviti proizvodnju – objasnila je Pavlović, dodajući da se tvornica ne gasi, već je samo zaustavljena proizvodnja, koja će se, uvjerena je, ponovno uspostaviti kada se reguliraju cijene i potpišu novi ugovori za krumpir.

Prema njenim riječima, dio administracije koji je ostao radit će na smanjenju ulaznih troškova, poput sirovina i struje. Ukupan broj zaposlenih je 85, što uključuje i zaposlenike iz drugih gradova BiH.

– Ne zna se hoćemo li nastaviti s proizvodnjom pomfrita ili ćemo se preorijentirati na neku drugu proizvodnju hrane jer imamo kapacitete i za to. Velika je investicija u pitanju i nitko od nje ne želi odustati, već samo žele da sve bude isplativo – zaključila je Pavlović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter