Predsjednik Milanović rekao je da bi po njemu Hrvatska trebala uvesti švedski model borbe protiv korone, a Hrvate je pozvao da više vjeruju znanosti:

“Ove mjere više nemaju nikakvog smisla, osim ako nije ugrožen zdravstveni sustav. Zasad nije, s rizik da se ozbiljno razbole za one koji su se cijepili praktički ne postoji. Cijepite se!”

Objavljeno: 26.08.2021. Metropolitan

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice stradanja civilnih žrtava iz Kijeva u Domovinskom ratu. Nakon toga obratio se medijima, a komentirao je i epidemiološku situaciju i mjere. 

– Ne znači da trebamo kopirati druge, ali ne možemo svojeglavo raditi jer živimo u zajednici koja je veća od nas. Mislim da bi bilo pametnije drukčije nego što to rade Francuska, Njemačka i druge države. Ja bih to radio onako kako je to otpočetka radila Švedska. Švedska si to može priuštiti, bez političke cijene, mi očito ne. Cijepilo se puno ljudi. Ove mjere same po sebi više nemaju nikakvog smisla, osim ako nije ugrožen zdravstveni sustav i jedinice intenzivne njege. Zasad, koliko vidim, nisu. Ljudi koji se nisu cijepili izloženi su riziku, molim vas, cijepite se. Mislite na sebe. Rizik da se ozbiljno razbole za one koji su se cijepili praktički ne postoji. Dakle 0,3 posto onih koji su se cijepili, a razboljeli su se, ponovno je završio na respiratoru, samo jedan posto je u bolnici. Cijepite se, cijepite se, cijepite se! Vjerujte znanosti – poručio je Milanović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba