NE MIČU SE SATIMA

NA BREGANI JE KAOS: Ljudi čekaju od jučer navečer, gladni su, žedni i umorni

Objavljeno: 13.03.2020. Ante Ferara

Stojimo tu u autobusu od 10 sati sinoć. Ne možemo nikud. Svi smo umorni i gladni. Nema uvjeta. Nisu organizirali ništa za pojesti ni popiti, rekao je za Dnevnik.hr o gužvama na graničnom priljelazu Bregana Danijel Nikolić, koji je u Hrvatsku krenuo iz Njemačke. Tamo navodno stoji 15-ak autobusa.

– Ne znamo zašto stojimo, pitali smo, ali nema informacija. Nije samo naš autobus. Puno ih je, a neki čekaju i od sinoć od 8, 9 sati – kazao je Danijel. Zbog pregleda na granici zbog koronavirusa čeka se satima. To su potvrdili i na samoj granici.

– Takva su pravila. Sve je veći popis zemalja na koje se mjere odnose. Svi koji dolaze, ne samo iz Italije, nego i Njemačke, Austrije, Francuske i još nekih moraju dobiti rješenje o samoizolaciji. Puno je ljudi, a samo tri sanitarna inspektora. A još je danas petak – rekao je radnik na granici i dodao da koliko je čuo, ništa bolja situacija nije ni na ostalim graničnim prijelazima.

HAK upozorava

U 14.31 sati HAK je na svojim stranicama objavio kako je pojačana provjera na graničnim prijelazima pa su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila.

– Prema naputku MUP-a sve vozače teretnih vozila koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz smjera Slovenije molimo da se upute na sljedeće granične prijelaze: Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija gdje će biti veći broj sanitarnih inspektora kako bi se ubrzao prijelaz granice. Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi: Batina, Principovac, Principovac 2 i Ilok 2 – upozoravaju u HAK-u.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba