Rutinski let iz Londona za Dubrovnik pretvorio se u pravu dramu

Pilot zbog bure nije mogao sletjeti, pa se morao vratiti u Zagreb. Putnicima poručio: “Nadam se da ćemo imati dovoljno goriva”

Objavljeno: 06.09.2022. Metropolitan

Avion British Airwaysa koji je u nedjelju prevozio oko 150 putnika na letu iz Londona u Dubrovnik trebao je sletjeti u 21.25 minuta i sve je teklo prema planu, a onda se pilot pokušao spustiti u zračnu luku nekoliko puta, no to mu nije uspjelo. 

Putnici su od Londona do Dubrovnika letjeli gotovo 24 sata, a za se je navodno kriva bura, javlja Jutarnji list.

Naime, kako su svjedočili sami putnici, avion je gotovo pola sata kružio oko Dubrovnika i pokušavao sletjeti, no bezuspješno, stoga je pilot putnike obavijestio preko razglasa kako zbog jakog vjetra ne može sletjeti i da će sletjeti u Zagreb. Uz to, u poruci je dodao kako se nada da će imati dovoljno goriva da dođu do zagrebačkog aerodroma. 

Putnike je ta informacija dodatno uznemirila, ali let do Zagreba je ipak prošao bez problema. 

Međutim, po dolasku u Zagreb uslijedili su novi problemi jer putnike nitko nije dočekao niti im je itko objasnio što da rade i kada bi mogli poletjeti prema Dubrovniku.

U upravi Međunarodne zračne luke Zagreb pak tvrde da su putnike po izlazu iz aviona dočekali djelatnici aerodroma koji su im uručili obavijest aviokompanije da si sami pronađu smještaj te da će im British Airways nadoknaditi troškove.

– U takvim situacijama mi odrađujemo sve što aviokompanija od nas traži i to smo i učinili – poručili su te su dodali da je većina putnika napustila aerodrom u najkraćem mogućem roku.

Ipak, ogorčeni putnici će ovo putovanje itekako pamtiti jer su u Zagrebu morali čekati punih 16 sati prije nego su poletjeli za Dubrovnik. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba