Smanjene trošarine, cijene i dalje visoke

Unatoč intervencijama Vlade, od srijede ćemo litru benzina i dizela plaćati znatno više – poznato i koliko

Objavljeno: 06.06.2022. Metropolitan

Prema najavama, Vlada RH danas je održala telefonsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o novim mjerama koji bi trebale ublažiti posljedice najavljenog drastičnog poskupljenja goriva. 

– Donijeli smo dvije uredbe. Uredbu o izmjeni trošarine na energente, a druga je uredba o naftnim derivatima. Zato su i ministar Marić i ministar Filipović danas ovdje. Odlučili smo dodatno smanjiti trošarine na benzin i dizel. Ukupno smanjenje iznosi 80 lipa po litri bez motornog, olovnog benzina – izvijestio je na početku premijer Andrej Plenković, piše 24sata.

Država je smanjila trošarine na 3.06 kuna za benzin te 2.66 kuna za dizel, rekao je Plenković. Također, otkrio je da Vlada uvodi 14-dnevno obračunsko razdoblje i da će se cijene naftnih derivata mijenjati svakih 14 dana, a ne svaki tjedan. Ta bi uredba trebala biti na snazi 30 dana, a na snagu stupa u srijedu. 

Prema tome, nove će cijene na benzinskim postajama biti tek od srijede, a ne od ponoći. 

Bez intervencija Vlade, od srijede bi eurosuper 95 plaćali 15.78 kuna po litri, a dizel 15.80 kuna, a sada ćemo litru eurosupera 95 plaćati 13.50 kuna, a dizel 13.08 kuna po litri, piše 24sata

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter