ZAGREBAČKA POLICIJA OTKRILA:

Žena u poštanskom uredu u Zapruđu nema koronavirus, već je djelatnicu upozorila da šalje dokumentaciju COVID pozitivne osobe

Objavljeno: 09.04.2020. Ante Ferara

Prava drama nastala je u srijedu u poštanskom uredu u Zapruđu, kada je, kako se kasnije doznalo, djelatnica pogrešno shvatila da žena koja je ušla ima koronavirus, zbog čega je pozvala stručne službe, a poštanski je ured zatvoren.

O svemu se priopćenjem oglasila Policijska uprava zagrebačka.

Predala doznake

– 8. travnja 2020. godine, po zaprimljenoj informaciji da je nepoznata ženska osoba bila u prostoru pošte u Zapruđu te je tom prilikom navodno sama izjavila da boluje od koronavirusa i da zbog toga dezinficiraju poštanski ured, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici. Daljnjim provjerama na terenu, kroz razgovor sa zaposlenicima pošte i drugim obavljenim razgovorima, utvrđeno jest da je u prostor pošte oko 9 sati ujutro doista i došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo poduzeće. Utvrđeno je da ona ne boluje od koronavirusa, a papiri jesu od osobe koja je zaražena, međutim, koja se upravo iza razloga što poštuje odluke Stožera civilne zaštite RH, nalazi se u svom stanu te ne izlazi van tog prostora kako ne bi zarazila svoje sugrađane. Žena koja je donijela doznake, njihova je susjeda koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njegovoj obitelji, koji se svi nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Stožera – piše u priopćenju.

U skladu s uputama

Navedene papire preuzela je prije tri dana, a prilikom predavanja tih doznaka zaposlenici u pošti s ciljem dodatnog samozaštitnog ponašanja, imala je ljudsku potrebu napomenuti da se radi o doznakama osobe zaražene COVIDOM-19, a što je krivo shvaćeno od zaposlenice u smislu da je ona zaražena. U ovom se slučaju radilo o krivom shvaćanju dodatnog upozorenja koje je ženska osoba imala potrebu reći, iako je prethodno postupala u skladu sa svim uputama i preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije dovela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru – stoji u policijskom priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba