Strava na Medveščaku

Žena (58) i muškarac (64) u stanu zatočili staricu (89). Trošili su njezin novac, te uz pomoć liječnice (38) lažirali medicinsku dokumentaciju

Objavljeno: 16.02.2021. Ante Ferara

Zagrebačka policija sumnjiči ženu (58) da je od srpnja do kraja studenoga prošle godine na području Medveščaka u stan više puta zaključavala staricu (89) te joj onemogućila kontakt s bližnjima.

Zajedno s muškarcem (64) iskoristila je njezino zdravstveno stanje te joj lagali da će se o njoj brinuti nakon čega im je starica dala svoje dokumente i bankovne kartice te potpisala punomoć za raspolaganje njezinim bankovnim računom. Nakon što su dobili kartice su bez njezina znanja kupovali razne proizvode i podizali novac s računa te ga koristili za svoje potrebe.

Muškarac je starici lagao da će joj isplatiti novac za kupnju njezinog stana na Medveščaku, a potom napravio ugovor o kupnji nekretnine. Dogovorenu kupoprodajnu cijenu joj nikad nije isplatio, a zbog još nepoznatog razloga prijenos vlasništva nekretnine nije realizirao.

Također, muškarac je potom bez staričina znanja krajem studenoga prošle godine uzeo njezine zdravstvene dokumente, lažno se predstavio kao njezin sin te krivotvorio i ovjerio medicinsku dokumentaciju uz pomoć koje joj je promijenio liječnika obiteljske medicine.

Liječnica (38) je potom starici napravila lažnu dijagnozu koju je ovjerila pečatom i potpisom. Trojac je počinio štetu od oko 30.800 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba