Pilot-projekt

U osnovne škole i vrtiće u Zaprešiću postavit će se senzori koji će pratiti kvalitetu zraka

Objavljeno: 16.02.2021. Ante Ferara

U osnovne škole i vrtiće u Zaprešiću postavit će se senzori za praćenje kvalitete unutarnjeg zraka. Prvih 15 senzora postavljeno je 2017 godine, a sada će biti postavljeno dodatnih 88. Tako će biti pokrivene sve učionice triju zaprešićkih osnovnih škola i sve sobe dječjih vrtića.

– Senzori kontinuirano prate količine CO2, visinu temperature te postotak vlage, a zvučno i na displeju signalizira porast vrijednosti CO2 iznad dozvoljenih razina te prikupljene podatke prikazuje kroz web i mobilnu aplikaciju. Ovime će se prevenirati širenje bolesti COVID-19, poboljšati kognitivne sposobnosti i obrazovna postignuća djece te realizirati ciljevi postavljeni Strategijom pametnog grada – kazali su u Gradu Zaprešiću.

Kažu kako djeca u učionicama i sobama vrtića provedu gotovo trećinu dana, a neki i više pa je izuzetno važno da kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima bude kontrolirana i kvalitetna. U ovim se ustanovama provodi i kontinuirana kvaliteta vode, hrane te čistoća površina.

– Zaprešić ovim pilot-projektom na razini Zagrebačke županije postaje jedini grad u regiji koji ima ovakvo praćenje na razini predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja – zaključuju u Gradu Zaprešiću za Večernji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba