U RTL-OVOM DIREKTU GOSTOVAO BIVŠI VUKOVARSKI GRADONAČELNIK, KOJI UNATOČ TOME ŠTO JE ZBOG POLITIČKE KORUPCIJE BIO U ZATVORU, PONOVNO IMA PODRŠKU GRADSKE ORGANIZACIJE SDP-A DA SE KANDIDIRA

ŽELJKO SABO: Ako će se gledati po mom slučaju, gospodin Tušek ide u zatvor

Objavljeno: 28.01.2021. Metropolitan

Gost RTL Direkta bio je bivši vukovarski gradonačelnik i čelnik gradskog SDP-a Željko Sabo. Prvo je izabran za člana predsjedništva SDP-a, a jučer ga je mimo volje vodstva stranke njegova stranačka organizacija u Vukovaru izabrala da bude kandidat SDP-a na predstojećim izborima za gradonačelnika Vukovara, piše RTL.

Odgovorio je očekuje li da će vrh stranke potvrditi njegovu kandidaturu.
– Danas smo simbolično imali sjednicu Gradskog odbora gdje je jednoglasno podržana moja kandidatura za gradonačelnika Vukovara – rekao je Sabo i dodao da su napravili i anketu među svim članovima gradske organizacije u kojoj je 91 posto članova dalo potporu njegovoj kandidaturi, a dobio je potporu i županijske organizacije. 

Hajdaš ga demantira

– Sutra od Predsjedništva očekujem da shodno statutu SDP-a Hrvatske dozvoli da gradska organizacija ima samostalno i autonomno pravo izabrati kandidata koji njima odgovara i koji će biti nada SDP-a Vukovar da poluči kvalitetan rezultat – rekao je Sabo i dodao da želi da Vukovar više ne bude grad nemira nego stabilnosti kako bi se vratili poduzetnici koji bježe od Vukovara i zadržali stanovništvo u gradu. 

Gotovo istovremeno dok je on gostovao u RTL-ovom direktu, u HRT-ovom Otvorenom gost je bio član predsjedništva stranke Siniša Hajdaš Dončić, koji je rekao da su predložili vukovarskoj gradskoj organizaciji da predlože nekog drugog kandidata. Oni su ipak predložili gospodina Sabu.

– Mi imamo u četvrtak nacionalno Predsjedništvo i mi ćemo taj problem riješiti tako da gospodin Sabo neće biti naš kandidat za gradonačelnika – poručio je Hajdaš Dončić, koji je inače bio gost Otvorenog kako bi uz Željka Keruma, Nikolu Grmoju, Zlatka Hasanbegovića i Josipa Borića govorio o političkoj korupciji na osnovu afere “Zagorska klet”, u kojoj je nezavisni Viktor Šimunić tajno snimio razgovor s HDZ-ovim Žarkom Tušekom i Emilom Gredičakom.

“Ne smije se snimati”

O tom je slučaju bio upitan i Sabo u Direktu, koji je kazao da je netko otvorio Pandorinu kutiju u “presedanu presedana”. – Kada se događao Željko Sabo koji je bio kandidat za gradonačelnika, to je Nacional objasnio u članku, trebalo je likvidirati Željka Saboa. Dobro, nisu me ubili, ali su me na taj način smijenili i završili tu akciju koju su htjeli da dođe HDZ i Penava na vlast – rekao je Sabo i dodao. 

– Ustavno pravo je da vas nitko ne smije snimati. To je pitanje i ocjena jednog čovjeka, kada će netko procijeniti da je javno mnijenje prihvaćeno. Prvi puta je Vrhovni sud prihvatio tajnu snimku kao dokaz u mom slučaju. Najkvalitetnije rješenje bi bilo kada bi netko vratio moj slučaj na početak, obnovio to suđenje, proglasio me nevinim i onda spriječio sve daljnje pokušaje koji će se događati. Ako će se gledati po mom slučaju, gospodin Tušek ide u zatvor – rekao je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba