"DA SLUŽIMO SVIMA": ROTARY KLUB KRAPINA SPECIJALNOJ BOLNICI KRAPINSKE TOPLICE DONIRAO 20.000 KUNA VRIJEDAN EKG UREĐAJ

STJEPAN CIGLENEČKI: Vjerujemo da ćemo ovim uređajem ubrzati listu čekanja i puno pomoći svim pacijentima i osoblju bolnice

Objavljeno: 21.12.2021. Metropolitan

Rotary klub Krapina donirao je 20.000 kuna vrijedan EKG uređaj Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.
Klub na području Hrvatskog zagorja djeluje već 15 godina, a trenutno ima 11 članova. Predsjednik kluba Stjepan Ciglenečki ističe da svake godine maksimalno nastoje donacijama pomoći zajednici, baš kao što i samo geslo pod kojim djeluju ukazuje: “Da služimo svima“.
– Izuzetna nam je čast da Rotary klub Krapina i ove godine može pomoći svojim donacijama bolnici i Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Vjerujemo da ćemo ovim EKG uređajem ubrzati listu čekanja te puno pomoći svim pacijentima i osoblju bolnice – kazao je Ciglenečki.


O vrijednosti donacije za SBKT govorila je ravnateljica bolnice Željka Žnidarić.
– S obzirom na trenutnu ne baš dobru financijsku situaciju u javnom zdravstvenom sustavu, ovakve su nam donacije izuzetno važne i od srca hvala Rotary klubu Krapina na donaciji ovog EKG uređaja, koji će nam svakako olakšati situaciju. Uvijek se trudimo da pacijenti ni u jednom segmentu ne budu zakinuti. I sami se trudimo nabavljati opremu, ali naravno da nam ovakve donacije puno olakšavaju poslovanje i svakodnevni rad. Ove smo godine imali nešto donacija, što medicinske opreme, što nemedicinske. Ljudi su prepoznali težinu situacije u kojoj se nalazimo i od srca im još jednom svima na tome zahvaljujem – rekla je Žnidarić.


Za što će točno služiti EKG uređaj, pojasnio je voditelj Odjela za rehabilitaciju bolesnika s ozljedom mozga Ivan Dubroja.


– Našim pacijentima nastojimo pružiti najbolju moguću kvalitetu, a zahvaljujući Rotary klubu Krapina, imat ćemo prilike snimiti im EKG na jednom od vrhunskih uređaja. Naši su pacijenti često skloni kardiološkim komplikacijama, za što je jedan uređaj kao što je EKG, zaista vrlo bitan i potreban – kazao je Dubroja. (ab, vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba