ZAVRŠENE PETODNEVNE FILMSKE RADIONICE

S neandertalcem u animaciji – klinci naučili sve o filmu, a uskoro će se prikazati i njihov završni rad

Objavljeno: 05.07.2022. Metropolitan

U Muzeju krapinskih neandertalaca, u periodu od 28. lipnja do 2. srpnja, održane su filmske radionice ˝Froom˝ filmske škole ˝Bacača Sjenki˝ u koje se uključilo 12 polaznika. S malom, ali vrijednom i entuzijastičnom skupinom djece radili su profesionalni animatori Boris Bakal, Dea Jagić i Maša Udovičić.

Sudionici su se upoznali sa zanimljivim muzejskim predmetima i temama obilazeći stalni postav i ˝Nalazište Hušnjakovo˝ te su upravo u muzejskom prostoru pronašli inspiraciju za izradu filma u različitim tehnikama stop animacije. Na radionicama su naučili mnogo o procesu nastanka filmova, svatko je izradio svoj flipbook, saznali su što je to camera obscura te ono najvažnije – sami su osmislili priču, izradili likove i scenografiju te na kraju sve to animirali.

Ove petodnevne radionice bile su dio projekta ˝S neandertalcem u animaciji˝ kojega vodi muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić, a koji traje cijelu 2022. godinu.

– Pratite nas na webu i Facebooku, završni rad sudionika ˝Froom˝ filmskih radionice bit će prikazan uskoro – poručuju iz Muzeja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba