KAKVA VIBRA: Dobitna kombinacija oktanskog spektakla i turističke ponude u jednoj od najjačih kontinentalnih destinacija

Nećete ‘fulati’ ako dođete u Kumrovec, Desinić ili Zagorska Sela – čekaju vas ‘bombastično nabrijani’ automobili u zavidnom krajoliku

Objavljeno: 10.09.2022. Metropolitan

Organizaciju ovogodišnjeg 11.izdanja ˝Kärcher Rallya Kumrovec 2022.˝ potpisuje zagrebački autoklub ˝Delta sport˝ na koji je svoj nastup prijavila 71 posada iz devet zemalja. Zavidan krajolik, kao i vozni park, pregršt ‘bombastično nabrijanih’ automobila, odlična gastronomska ponuda i zabavni program – sve vas to čeka odlučite li posjetiti ovaj mega oktanski spektakl.

Podsjetimo, jučer je podno hotela Termi Tuhelj krenuo prvi SHAKEDOWN od 17.44 sati, a drugi u 20 sati, dok današnji program objedinjava tri dionice brzinskih ispita. U 10,59 sati startao je novi BI Desinić duljine 4.18 kilometara, zatim je uslijedio BI Zagorska Sela od 10,92 kilometara u 11.22 sati pa BI Kumrovec od 14 kilometara čiji je star bio u 11.45 sati. Poslije regrupinga i servisa u Kumrovcu, novi identičan krug kreće u 13.28 sati, a završnica (samo BI Kumrovec) počet će u 16.32 sati. Pobjedničke posade očekuju se na cilju u središtu Kumrovca u 18,30 sati.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je prilikom ceremonijalnog starta na njegovoj dobro poznatoj lokaciji – Muzej ˝Staro selo Kumrovec˝ istaknuo kako je kumrovečki rally odlična i jedinstvena sportska manifestacija i da će ova manifestacija stvoriti kultno mjesto.

Tradicija

– To je ogroman izazov svim vozačima da dođu u Zagorje i voze stazama na kojima voze najbolje svjetske posade i vozači. Rekordan je broj prijava i to me ne čudi obzirom na sjajnu organizaciju, na sjajan krajolik i veliku zainteresiranost ljudi, ali i samu koheziju organizatora i domicilnog stanovništva. Moram priznati da ništa drugo nisam ni očekivao. S druge strane, ovdje publika dolazi već tradicionalno zbog kvalitete cijelog programa – rekao je Kolar.

Kako je dodao, KZŽ je prva stala uz realizaciju ovog rallya čemu je doprinijela jasna vizija organizatora što nije bila priča za jednu godinu. Najjača kontinentalna destinacija zaslužuje ovakvu manifestaciju koja onda donosi i dobrobiti samom turizmu Zagorja, a mogućnosti promocije neograničene su.

Kumrovečki načelnik Robert Šplajt počeo je dobrodošlicu u Kumrovec istaknuvši kako je sve spremno, a posebno ga veseli dobro vrijeme.

– Svima želim lijepu zabavu, osjećajte se ugodno u ovom prekrasnom ambijentu. Zahvaljujem Delta klubu na 11 godina odlične suradnje i prvenstveno su oni zaslužni što je WRC stigao u Hrvatsku – rekao je Šplajt i zahvalio svima koji sudjeluju u današnjem programu.

Načelnica Zagorskih Sela, Ksenija Krivec Jurak kazala je kako očekuje dobre vožnje, sigurnost vozača i publike, ali i da pobijedi najbolji.

– Za našu općinu rally znači puno u smislu brendiranja, možda i dobra prilika za naše OPG-ove za prodaju svojih proizvoda i da svijet čuje za nas – poručila je Krivec Jurak.

Desinićki načelnik Zvonko Škreblin je pak istaknuo posebnu radost da je konačno i Desinić uvršten u rally spektakl.

– Svim natjecateljima želim da im bude dobro, da utrke prođu bez ekscesa, a najbolji neka pobijedi – poručio je Škreblin.

Ispunjeni preduvjeti

Predsjednik Organizacijskog odbora i tajnik natjecanja Dino Deljkić posebno je istaknuo kako su svi preduvjeti ispunjeni za odličan rally spektakl, a 71 posada iz devet zemalja dokaz je kako je ovo natjecanje vrlo popularno.

– Nećete fulati ako dođete u Kumrovec, Desinić ili Zagorska Sela. Program traje sve do 19.30, dođite i uživajte u spektaklu – poručio je Deljkić.

Direktor natjecanja Željko Štefanić zahvalio je domaćinima i iskoristio priliku pa zahvalio i partnerima, ali i svim sucima, redarima i službama, a dodao kako svim natjecateljima želi pametnu i sigurnu vožnju.

Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza izrazio je zadovoljstvo organizacijom, pa naglasio kako ovaj spektakl doprinosi na više polja.

– Desetljeće je za nama, vjerujem brojne godine pred nama, ali kada se pogleda sjajna povijest ovog kraja, kada se pogledaju turističke i sve druge mogućnosti u kombinaciji s ovim našim oktanskim sportom definitivno je to dobitna kombinacija – rekao je Serden vjerujući u daljnju odličnu suradnju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba