Ljeto je počelo, GFUK-ajmo po Zagorju

Objavljeno: 21.06.2022. Metropolitan

I ove godine, na čak deset mjesta diljem Zagorja, održat će se GFUK u ljetnom izdanju. Četiri vrhunske predstave, Amar Bukvić, Petra Kurtela, Slavko Sobin, Pero Juričić, Ksenija Pajić, Mladen Čutura, Adam Končić i još mnogi drugi poznati glumci zauzet će pozornicu i pružiti vam kazališne poslastice na otvorenom za što je zaslužna suradnja Kulturne udruge GFUK, Muzeja Hrvatskog zagorja i općina Gornja Stubica, Kumrovec i Desinić kao i grada Klanjca.

Od pet lokacija u kojima MHZ imaju svoje muzejske prostore u tri mjesta će se predstave u sklopu GFUK-a igrati na otvorenom. U petak 25. lipnja dolazi nagrađivana “Nagradom hrvatskog glumišta mladom dramskom umjetniku” monodrama ˝Huligan˝ oroslavskog glumca Matije Šakoronje u produkciji Male scene iz Zagreba na terasu dvorca Oršić u Gornju Stubicu, koja će biti i ujedno prvi program u sklopu manifestacije Ljeto u dvorcu Oršić koju uz MHZ tradicionalno organizira TZ područja općine Gornja Stubica i grada Donje Stubice. S istom predstavom Šakoronja će gostovati u petak 2. srpnja pored rodne kuće Josipa Broza u Etno selu Kumrovec.

U nedjelju 27. lipnja gradsko kazalište iz Velike Gorice Scena Gorica u dvoru Veliki Tabor će izvesti svoju proslavljenu komediju ˝I živjele su sretno?˝, a u petak 18. lipnja u gradu prahistorijskog neandertalca i vrhunski uređenog mu Muzeja popularni GFUK otvara svoje 14. izdanje u Festivalskoj dvorani novom komedijom Adam scene iz Zagreba ˝Šund naš svagdašnji˝, a istom će predstavom 30. lipnja zabaviti publiku u Domu kulture u Klanjcu gdje MHZ vode Galeriju Antuna Augustinčića.

Ljetno izdanje počinje 24. lipnja i traje do 3. srpnja, a ulaz na predstave je besplatan. Informiraj se na www.gfuk.hr

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba