Presudom mu je izrečena i uvjetna kazna zatvora od 60 dana uz jednogodišnji rok kušnje, novčana kazna od 350 eura, kao i zaštitna mjera zabrane vožnje na godinu dana

Vozio pijan i bez vozačke, a prije toga skupio već 12 negativnih bodova. Sad je ostao bez auta

Objavljeno: 12.04.2024. Metropolitan

Pravomoćnošću sudske presude trajno je i bez naknade oduzeto vozilo 47-godišnjem višestrukom počinitelju prometnih prekršaja koji je krajem prosinca u Svetom Ivanu Zelini alkoholiziran i bez vozačke dozvole sudjelovao u prometnoj nesreći, prenosi Hina.

U policiji kažu da je 47-godišnjak lani, 24. prosinca oko 17 sati, sudjelovao svojim Hyundaijem u prometnoj nesreći, no iako ju nije skrivio, vozio je s duplo većom koncentracijom alkohola od dozvoljene. Utvrđeno je i da je vozio dok mu je na snazi bila ranije izrečena zabrana, kao i da mu je vozačka dozvola bila oduzeta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova.

Trajno su mu oduzeli auto

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, 47-godišnjaku je privremeno oduzeto vozilo, a pravomoćnošću i ovršnošću sudske presude od 26. veljače ove godine, vozilo mu je oduzeto trajno i bez naknade u korist države. Presudom mu je izrečena i uvjetna kazna zatvora od 60 dana uz jednogodišnji rok kušnje, novčana kazna od 350 eura, kao i zaštitna mjera zabrane vožnje na godinu dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba