OBRAT NA SUĐENJU U OSIJEKU

Ubojica iz Đakova prvo rekao da je kriv. Sad kaže da je kriv samo za neke stvari, a ne onako kako ga se tereti

Objavljeno: 04.06.2020. Ante Ferara

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Andriji Drežnjaku za dvostruko ubojstvo u Centru za socijalnu skrb u Đakovu. Drežnjak je u četvrtak iznio svoju obranu.

– Htio sam da se sasluša i ravnateljica Centra, jer je od nje sve počelo. Bio sam nezadovoljan što Blaža nije htjela doći kod nas kući i želio sam da nam više ne bude skrbnica. Tog dana došao sam biciklom. Nije bilo zaštitara i ušao sam unutra. Tražio sam od Ljubice i Ivana da mi već jednom kažu za papire od kuće. On mi je rekao da mi je jučer sve odgovorio, da sam dosadan i da odem u sud. Ja sam danima išao i na sud, a oni su me slali u Centar i tako u krug. Što sam napravio? Ranio sam ga pištoljem. Ne znam jesam li ga ubio ili ranio, ne mogu se sjetiti. Onda sam otišao kod Blaže i ona mi je opet rekla da sam dosadan, smijala mi se. Rekao sam joj da ću otići na policiju, a ona je rekla da su oni jači i od policije. I onda sam ubio i nju. Pištolj sam kupio kod nekog na tržnici koji prodaje krastavce, dao mi je i desetak metaka. Ne znam koliko sam ga platio. U Centar sam ga donio u torbici. Ne priznajem sve kako piše u optužnici. Ja sam htio reći da sam kriv samo za neke stvari, a ne onako kako me se tereti. Ne mogu jednostavno objasniti zašto sam ih ubio. Radi problema. Više puta sam sanjao kako mi netko nešto objašnjava – rekao je Drežnjak, prenosi Jutarnji list.

Nakon njegovog prilično konfuznog i nesuvislog svjedočenja, a na prijedlog njegovog branitelja, sud je donio odluku da se današnja rasprava prekine kako bi se još jednom utvrdila njegova raspravna sposobnost. Nastavak suđenja zakazan je za 24. lipnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba