Liječnici pozivaju građane da se drže propisanih mjera

U Zagrebu novih 10 slučajeva koronavirusa, preminula COVID pozitivna osoba u Puli

Objavljeno: 23.07.2020. Metropolitan

U Zagrebu je potvrđeno novih 10 slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da se broj aktivnih slučajeva zaraze popeo na 268. U Vukovarsko – srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je novozaraženih 27 (devet iz Ivankova, dvoje iz Vukovara, četvero iz Vinkovaca, troje iz Starih Mikanovaca, četvero iz Vrbanje i po jedan iz Đeletovaca, Cerne, Otoka, Tovarnika i Bobote).
Na području Brodsko – posavske županije pet je novih pozitivnih osoba. Četiri pozitivne osobe bile su sudionici na jednoj svadbi održanoj izvan Brodsko – posavske županije, na kojoj je potvrđeno više zaraženih osoba. Jedna je osoba kontakt već ranije potvrđene pozitivne osobe. U Požeško – slavonskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze.
U Sisačko – moslavačkoj županiji na današnji dan tri su novooboljele osobe, dok je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 164 uzoraka briseva , od kojih je 11 pozitivnih. Kod tri osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, a četiri su uvezena slučaja. Za četiri osobe u tijeku je epidemiološka obrada. U Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID pozitivna osoba, 1925. godište, s više kroničnih bolesti. Izliječena je jedna osoba, a u mjerama samoizolacije nalaze se 302 osobe.
Na području Osječko – baranjske županije sedam je novih pozitivnih na koronavirus. Jedna je novooboljela osoba od koronavirusa i na području Zadarske županije. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Zadra čija se kretanja i kontakti utvrđuju. Na području Splitsko – dalmatinske županije danas je osam novooboljelih osoba, od čega su njih pet kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostale tri osobe epidemiološki obrađuju. Na području Šibensko – kninske županije dvije su novooboljele osobe.
Novih slučajeva nema na području Međimurske županije, koja je 30 dana bez novooboljelih osoba te je sedmi dan “korona free” županija, zatim u Primorsko – goranskoj te u Virovitičko – podravskoj županiji.
Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić kazao je za N1 da liječnici ponovno pozivaju građane da se pridržavaju propisanih mjera.

– Pomozite svi nama da bi zdravstveni sustav – liječnici, medicinske sestre i svi ostali u njemu, mogao funkcionirati. Slom zdravstvenog sustava mogli smo vidjeti u Italiji, a sad ga gledamo i u Srbiji – kazao je Luetić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba