UKUPNO OBOLJELIH 463

U Zagrebu jedna osoba ima koronavirus, žena iz Pregrade preminula u bolnici ‘Fran Mihaljević’

Objavljeno: 28.04.2020. Ante Ferara

U posljednja 24 sata u Zagrebu je potvrđen jedan novooboljeli od koronavirusa. Ukupno je dosad odobljelo 463, a izliječeno 299 osoba.

Zagrebačka županija objavila je kako je na njezinom području do utorka u 11 sati evidentirano 129 osoba zaraženo koronavirusom. U odnosu na jučer to je još jedna zaražena osoba. Izliječene su još tri osobe tako da je dosad ozdravilo njih 50, a tri osobe su preminule.

Kronični bolesnik

U Krapinsko – zagorskoj županiji u protekla 24 sata nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Stiglo je ukupno 35 nalaza, a još dvije osobe ih čekaju. U 24 sata ozdravilo je novih 16 osoba, no, preminula je pacijentica 1934. godište iz Pregrade.

Kako je na press konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ rekao ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, pacijentica (86), koja je imala komorbiditete, u zabočkoj je bolnici boravila od 9. do 22. travnja, kada je završila na respiratoru te je prevezena u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, gdje je i preminula.

Inače, u KZŽ su ukupno ozdravile 52 osobe, dvoje je preminulih, a aktivna su još 84 slučaja. Do sada je uzeto 1467 briseva.

Načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek obavijestio je i da još uvijek nije došla odluka Nacionalnog stožera o ukidanju e-Propusnica za putovanja iz KZŽ u Zagreb, iako je Županijski stožer takav zahtjev uputio još u nedjelju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba