BIOLOG I IMUNOLOG SREĆKO SLADOLJEV

‘U razdoblju u kojem je ‘od Corone’ umrlo tisuću ljudi, od malarije je umrlo 50 PUTA više. Mirno spavajte!’

Objavljeno: 26.02.2020. Metropolitan

Poznati hrvatski biolog i imunolog Srećko Sladoljev, poznat i kao jedan od najvećih boraca za opstanak Imunološkog zavoda, napisao je poduži status na svom Facebook profilu, u kojem se osvrće na histeriju koja je zavladala oko koronavirusa.

Podsjetimo, Sladoljev je bio suspendiran iz Imunološkog zavoda jer je kritizirao upravu zbog, kako je tvrdio, netransparentnog i štetnog posla oko kupnje – prodaje cjepiva, a zatim i upozoravao kako cjepivo protiv svinjske gripe može biti iznimno opasno ako ga prime mlade i zdrave osobe.

Prijavljen je za širenje lažnih vijesti i uznemiravanje javnosti, no, na kraju je pravomoćnom sudskom odlukom vraćen na posao, a prijava je odbačena.

I ovog je puta nastupio dosta oštro i skeptično u pogledu samog nastanka virusa, a njegov status prenosimo u cijelosti.

Hollywood i Disneyland

– Zahvaljujući Coroni, službena medicina konačno je iskoračila iz sivila svoje, te pokazala darovitost u drugoj struci – režiranju horora! Ovo što slušamo i gledamo nadmašilo je i Holivud i Diznilend skupa. Dokaz da su uspjeli su svakodnevna pojava: “Zvrnd. Zvrnd” “Halo?” “Doktore Sladoljev, da li je opasno, što nam slijedi, jučer je netko kašljao u kafiću, hoću li umrijeti itd. …” Draga struko, redarstvenici, ministri, političari i ostale neznalice, Corona je uobičajeni “influenza-like” ili gripi-sličan virus kakvi su Homo glupensa u zadnjih 70-ak godina posjetili dvjestotinjak puta. Prvo je SVE bila “gripa” (dijagnosticirala se “odokativno”), zatim semikvalitativno testom za gripu (ili jest ili nije gripa, dakle “gripi slična”). A sada je takva “gripi-slična” Corona dobila svoj “OIB” te je se može pratiti kvalitativnim testom. Unatoč neslušljivom i negledljivom ponašanju struke koja iskače baš iz svake “paštete”, unatoč blokadi škola, kafića, prometnica, kazališta, sportskih borilišta, stavljanja u karantenu cijelih kontinenata i minucioznom praćenju zaliha papirnatih maski (koje su samo vizualni dojam, a nikako fizička zaštita od virusa!!!), jasno je da se radi o uobičajeno neopasnoj epidemiji “gripi – sličnog” virusa, kojeg uz blage simptome preboli 85 posto ljudi. Virus je izrazito prijemčiv jer uz sve mjere opreza “šverca” posvuda, dolazi “niotkud”. To je laiku možda zastrašujuće, ali inteligentnom liječniku sugerira nešto drugo. Uopće ne bi čudilo kada bi se serološkim testovima nakon svega ustanovilo da je na jednog zaraženog (s izraženim simptomima!), dolazilo i deset (možda stotinu!) zaraženih bez simptoma! To su ti “niotkuda” po kruzerima koji u zatvorenom sustavu zaraze tek 10 posto putnika. Kao i kod famozne “svinjske gripe” – piše Sladoljev.

Bolji scenarij

– Scenarij je sada znatno, znatno bolji. Kod “svinjske gripe” pogriješili su kada su prebrzo istrčali s cjepivom (napravili su ga prije nego je i izbila epidemija!), a sada su se istrčali sa specifičnom dijagnostikom za Corona virus. Coronu su dijagnosticirali na prvom oboljelom i to u Kini! Kada se epidemija i histerija zaustave, kada se 1,5 milijarde dolara koje je iz američkog proračuna zatražio predsjednik Trump realizira u cjepivima (za što su u 2019. godini ishođena patentna prava!), tada će se moći serološki dokazati jesam li bio u pravu ili ne. Na kraju, znate li da je u razdoblju u kojem je “od Corone” umrlo tisuću ljudi, od malarije umrlo 50 PUTA više? Mirno spavajte. A “neovisni kontrolori” neka rade svoj posao! – zaključuje poznati hrvatski imunolog i biolog.

Autor: Alen Brodar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba