SERIJSKI PLJAČKAŠ

HARAO PO ZAGREBU: Opljačkao dva dućana, hotel, skladište i ugostiteljski objekt

Objavljeno: 26.02.2020. Metropolitan

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela ‘Krađa’, priopćeno je iz PU zagrebačke.

Sumnja se da je 15. prosinca 2019. godine oko 20.40 sati, osumnjičeni došao u trgovinu u Zagrebu u Kutnjačkom putu, gdje je iskoristio nepažnju zaposlenika i otuđio novac.

Drugu krađu, sumnja se, počinio je dva mjeseca kasnije odnosno 22. siječnja 2020. godine oko 18 sati u Ulici Božidara Magovca u Zagrebu, gdje je ušao u nezaključano skladište te iz sefa, koji je prethodno pronađenim ključevima otključao i otuđio novac.

Nadalje, 9. veljače 2020. godine, sumnja se, nastavio je s krađama. Naime, tog dana oko 16.15. sati došao je u trgovački centar u Aveniji Dubrovnik, ušao u kuhinjski prostor ugostiteljskog objekta te iz torbe otuđio novac vlasnika ugostiteljskog objekta.

Tri dana kasnije, sumnja se, krađu je ponovio, ovaj put u prostoru hotela u Ulici Ilica u Zagrebu gdje je u vremenu od 15 do 20 sati ušao u prostor recepcije i iz nezaključane blagajne otuđio novac.

Šest dana kasnije, 18. veljače, sumnja se, ponovo je otuđio novac i to oko 20.40 sati kada je došao u trgovinu u Frankopanskoj ulici u Zagrebu, iskoristio nepažnju zaposlenika te iz nezaključane blagajne otuđio novac.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 22.200 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba