DVD BEDNJA: Održana 87. izvještajna sjednica Skupštine uz priznanja i novosti

U 2023. godini imali su 47 intervencija, a u 2024. godini će lakše na teren u novom Ford Transit kombi vozilu

Objavljeno: 25.02.2024. Metropolitan

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bednja su održali redovnu 87. izvještajnu sjednicu Skupštine. Na njoj je istaknuto da su bednjanski vatrogasci u 2023. godini imali 47 intervencija, a da su na terenu proveli 196 sati. Mnogo više sati je pak uloženo u treninge, vježbe i edukacije, kao i u održavanje Vatrogasnog doma te pripremu opreme za neometani rad.

Okupljanje u Vatrogasnom domu bila je prilika da se uruči posebno priznanje najboljoj vatrogaskinji u prošlo godini Ani Sinovec, ali i da se poželi dobrodošlica novim članovima DVD-a Bednja Patriku Vučkoviću i Matiji Capeku.

Novost u bednjanskom DVD-u je i Ford Transit kombi vozilo, koje je obogatilo vozni par i koje će sasvim sigurno olakšati odlazak na intervencije i druge radne zadatke. Vozilo je kupljeno zahvaljujući vlastitim sredstvima DVD-a, donatorima i Općini Bednja.

Brojne okupljene je pozdravio načelnik Općine Bednja Damir Poljak, koji je na sjednicu Skupštine stigao u pratnji predsjednika Općinskog vijeća Vladimira Kramarića.

– Naši vatrogasci zaslužuju svaku pohvalu i čestitke za vrijeme, trud i napor koji ulažu u rad i funkcioniranje DVD-a Bednja. Broj intervencija i uspješnost u rješavanju kriznih situacija, najbolje dokazuju vrlo visoku razinu njihove pripremljenosti, ali i opremljenosti. Upravo je naša zadaća kao lokalne zajednice da im omogućimo što kvalitetnije uvjete za neometani rad, a sve s ciljem da se mještani osjećaju sigurnima. Nakon kupnje kombi vozila i druge opreme, mogu najaviti sljedeće ulaganje, a ono se odnosi na proširenje prostora Vatrogasnog doma u Bednji – otkrio je načelnik Poljak.

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije čestitku je u ime predsjedništva uputio Zdenko Đuras, a među gostima bili su brojni predstavnici drugih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba