Druge karoserijske izvedbe za sada ostaju

TIHO I BEZ NAJAVE: Volkswagen ugasio proizvodnju limuzinskog Passata, omiljene limuzine u Hrvata

Objavljeno: 19.07.2022. Metropolitan

Postoji još od 1973. godine i bio je jedna od omiljenih i najprodavanijih limuzina u Europi, ali i u Hrvatskoj, a sada mu je došao kraj. Volkswagen je definitivno gasi proizvodnju jednog od svojih popularnijih modela, limuzinskog Passata. 

Passat se proizvodio punih 49 godina, a njemačka marka prestala je s proizvodnjom tiho, bez ikakve prethodne najave, piše Večernji list

Kraju Passata presudili su bolja prodaja karavanskog Passata i prodaja slično pozicioniranog modela Arteona. Isto tako, kraju limuzinskog Passata zasigurno je doprinijela trenutna situacija u autoindustriji, odnosno manjak poluvodiča i ostalih dijelova za ona manje popularne modele, kako bi se oni popularniji i dalje mogli nesmetano prodavati. 

Uz to, ulogu u gašenju limuzinskog Passata odigrali su i trendovi u autoindustriji, ponajprije elektrifikacija vozila.

Volkswagen je najavio i kraj limuzinskog Passata i u Americi, a kraj je najavljen za ovu godinu. Kao nasljednik limuzinskog Passata spominje se električni model I.D. Aero, automobil limuzinskog formata koji će s jednim punjenjem baterija navodno moći prijeći do 600 kilometara. 

Inače, limuzinski Passat je u 49 godina postojanja doživio osam generacija, a prvi Passat krenuo je u prodaju godinu dana ranije nego popularni Golf.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba