Novi plan Vlade - evo o čemu se radi

Svi Nijemci koji će 2023. postati punoljetni bi mogli dobiti 200 eura od države na dar

Objavljeno: 15.11.2022. Metropolitan

Prošlog je petka Bundestag odobrio savezni proračun za iduću godinu, a prema njemu, 750.000 njemačkih građana bi od države za rođendan moglo dobiti 200 eura. Plan je to Vlade koja želi potaknuti odlazak mladih na kulturne događaje, javlja Index.hr.

Radit će se o ‘kulturnoj propusnici’ na kojoj će biti dostupno spomenutih 200 eura, a time bi se ujedno trebala podržati i kulturna industrija koja se i dalje bori s posljedicama pandemije. 

Spomenuta su sredstva namijenjena za knjige, posjete muzejima i izložbama, kinima, koncertima, kazališnim predstavama i slično, no provedba još uvijek nije u potpunosti jasna. 

– Želimo otvoriti put kulturi. Želimo zainteresirati mlade za raznolikost kulture u našoj zemlji – rekla je ministrica kulture Claudia Roth. 

Sredstva bi se mogla iskoristiti kroz dvije godine, a Vlada će za taj pilot-projekt izdvojiti 100 milijuna eura. Propusnicu bi trebali dobiti svi građani koji 2023. godine navrše 18 godina, a pokaže li se projekt uspješnim, moguće je njegovo proširenje i na populaciju od 15 do 17 godina. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba