Kažu da se ‘promoviraju ratni motivi’

Srpski mediji žestoko opleli po dizajnu autobusa HNK Vukovara 1991: “Imate li srama, Hrvati? Sport ne pamti ovako nešto”

Objavljeno: 07.11.2022. Metropolitan

Nogometaši hrvatskog drugoligaša HNK Vukovara 1991 na svojem su Facebook profilu predstavili službeni autobus koji je posebno dizajniran samo za njih, no pojedinim srpskim medijima dizajn autobusa nikako nije ‘sjeo’, pa su ga žestoko iskritizirali, piše Jutarnji list

Naime, autobus je crne boje, na njemu je iscrtan grb kluba, a osim toga, na autobusu su i lica dvojice heroja Domovinskog rata, Blage Zadre i Jean-Michela Nicoliera između kojih piše “Heroji se nikad ne zaboravljaju…”.

Srpski ‘Kurir’ ovu je vijest prenio pod naslovom “Skandal u Vukovaru trese bivšu Jugoslaviju: Nogometni klub Vukovar promovirao autobus s ratnim motivima”, a u samom tekstu stoje i podaci da je u vojnoj operaciji ‘Oluja’ potjerano više od 250.000 Srba iz Hrvatske. 

Dnevne tabloidne novine ‘Alo’ također su objavile naslov u sličnom tonu koji je glasio “Skandalčina u Vukovaru: Hrvatski nogometni klub promovirao autobus s ratnim motivima”, a ništa bolji nije bio ni srpski ‘Telegraf’ s naslovom “‘Domobrani‘ iz Vukovara u prvom planu: Hrvatski nogometni klub oblijepio autobus motivima rata”.

Portal ‘Novosti’ također nije štedio riječi. Njihov naslov vezan uz autobus HNK Vukovar glasio je “Imate li srama, Hrvati? Veliki skandal u Vukovaru! Sport ne pamti ovako nešto”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba