AUSTRIJA UKIDA KARANTENU ZA COVID-19 POZITIVNE OSOBE

OD 1. KOLOVOZA: Moći će normalno na posao, u restorane, kina… ali, neka ograničenja ipak ostaju – evo koja

Objavljeno: 28.07.2022. Metropolitan

Austrija od 1. kolovoza ukida karantenu za osobe zaražene koronavirusom. Službeno je to, kako piše Fenix magazin, obznanio njihov ministar zdravstva, nakon što je to danima bila ‘javna tajna’.

Ova odluka znači da osobe koje su COVID-19 pozitivne ne moraju više ostati kod kuće u samoizolaciji, već se one mogu slobodno kretati, ali uz obvezno nošenje FFP2 maske na licu i držanje razmaka od dva metra.

Osobe zaražene koronavirusom mogu ići na posao, putovati javnim prijevozom, ići u restorane, kafiće, kina, fitness centre – odnosno, normalno sudjelovati u svim oblicima društvenog života.

Ipak, za COVID-19 pozitivne osobe postoje i dalje neke zabrane, pa je tako njima, zabranjeno skinuti masku s lica na javnim mjestima, stoga, ako primjerice uđu u restoran ili kafić mogu sjediti i razgovarati, ali neće dobiti ništa za jelo i piće. Nadalje, bez obzira na to što imaju masku na licu, zabranjen im je ulazak u bolnice i druge zdravstvene ustanove, staračke domove, dječje vrtiće i škole, uz iznimku, da su tamo zaposleni – tada, bez obzira na zarazu, s obveznom maskom, smiju na svoje radno mjesto. Iznimka obuhvaća primjerice, glazbenike i logopede koji ne mogu raditi s maskom. Nova odluka navodi da sva ograničenja vrijede deset dana od dana od prvog PCR ili antigenskog testa kojim je utvrđena zaraza COVIDOM-19.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba