Otvara se prvi LGBT vrtić

MJESTA SE BRZO POPUNJAVAJU: Otvoreno će se prikazivati što znači biti homoseksualna osoba, no u svemu drugome će vrtić biti kao i svi ostali

Objavljeno: 08.10.2022. Metropolitan

U Berlinu će se otvoriti prvi na svijetu LGBT vrtić, a prema informacijama koje su izašle u javnost već je 60 od maksimalna 93 mjesta popunjeno, piše Net.hr.

Vrtić će biti dio ustanove koja će se zvati ‘Mjesto za životnu raznolikost Südkreuz’, a cijela će se zgrada na adresi ulica Ella Barowsky 27/28 pretvoriti u višegeneracijsku kuću za homoseksualne, biseksualne, transseksualne i interseksualne osobe. 

Imenovani su i direktor vrtića i njegov zamjenik, a prema riječima izvršnog direktora Savjetovališta za LGBT-osobe Marcela de Groota, jedan od njih pripadnik je LGBT zajednice. S druge strane, izbor odgajatelja još traje.

De Groot je na jednom primjeru ukazao kome je ovaj vrtić zapravo namijenjen i zašto će se otvoriti.

– Roditeljski par je prijavio svog sina u vrtić, jer on za rođendansku proslavu rado oblači haljinice i stavlja špangice u kosu. Oni se nadaju da će kod nas biti bolje prihvaćen nego u drugim vrtićima – rekao je te dodao da će se u vrtić primati sva djeca.

U vrtiću će se, ispričao je, otvoreno prikazivati što znači biti homoseksualna osoba, no u svemu drugome će vrtić biti kao i svi ostali.

– Imat ćemo deset uobičajenih knjiga za djecu, ali onda i tri u kojima se princ vjenčava s drugim princom – rekao je De Groot. 

Ipak, njemački su mediji iznijeli činjenicu da je u nadzornom odboru savjetovališta koje osniva dječji vrtić i 86-godišnji Rüdiger Lautmann, sociolog koji je izazvao veliku raspravu u njemačkoj javnosti kada je 1994. objavio knjigu “Želja za djetetom. Portret pedofila”. Odmah je uslijedila optužba da autor zagovara seksualne odnose odraslih s djecom. 

De Groot je na to dodao da Lautmann nije ni na koji način povezan sa svakodnevnim poslom vrtića. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba