AH, TA KORONA: LOŠE VIJESTI DOLAZE JEDNA ZA DRUGOM

HEINEKEN: Zbog veće cijene sirovina poskupjet će pivo

Objavljeno: 17.02.2022. Metropolitan

Iz popularne nizozemske tvornice za proizvodnju piva Heineken, objavili su da će pandemija koronavirusa utjecati na njegove prihode i u ovoj godini, a pritom su upozorili i na visoke troškove sirovina, energije i transporta, piše Poslovni.hr. Ovaj, inače najveći europski proizvođač piva, rekao je kako će porast troškova sirovina morati nadoknaditi povećanjem cijena proizvoda, a to bi, rekli su, moglo utjecati na smanjenje potrošnje piva.

– Mislim da nismo vidjeli ovakva povećanja cijena i troškova u čitavoj generaciji. Veliko pitanje je kako će to utjecati na razvijenija tržišta koja do sada nisu vidjela takve cijene – rekao je izvršni direktor tvrtke Dolf van den Brink. 

Iz tvrtke procjenjuju kako bi troškovi sirovina mogli narasti i do 17 posto, a uz to, porasli su i troškovi energije i transporta. 

Iako su povećanje cijena i prijelaz na skuplja piva povećali dobit tvrtke Heineken za nemalih 12,2 posto, a operativna dobit porasla je za 43,8 posto, na 3,41 milijardu eura, ipak je još uvijek niža nego u pretpandemijskoj 2019. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba