Cijelo imanje je pod opsadom

FBI pretresao imanje Donalda Trumpa na Floridi – provalili mu i u sef 

Objavljeno: 09.08.2022. Metropolitan

FBI agenti pretresli su imanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Nije rekao zašto je pretres izvršen, a nije želio reći ni što su sve istražitelji pretraživali, piše Index.hr.

– Nakon rada i suradnje s relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban ni primjeren – rekao je bivši američki predsjednik u izjavi. 

Imanje Mar-a-Lago nalazi se u Palm Beachu na Floridi, a Trump u trenutku pretresa nije bio na imanju. Dodao je i da je cijelo imanje trenutno pod opsadom te da su istražitelji ‘provalili’ u njegov sef. 

Prema pisanjima CNN-a, pretraga je započela u ponedjeljak rano ujutro te se čini da su istražitelji bili fokusirani na dio imanja gdje su Trumpovi uredi i osobne prostorije. 

Inače, američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ranu fazu istrage o Trumpovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi još u travnju, tvrde neki izvori. 

Istraga je uslijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u veljači obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale, koje je Trump odnio na spomenuto imanje. 

Najnovije po kategorijama

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter