Cijelo imanje je pod opsadom

FBI pretresao imanje Donalda Trumpa na Floridi – provalili mu i u sef 

Objavljeno: 09.08.2022. Metropolitan

FBI agenti pretresli su imanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Nije rekao zašto je pretres izvršen, a nije želio reći ni što su sve istražitelji pretraživali, piše Index.hr.

– Nakon rada i suradnje s relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban ni primjeren – rekao je bivši američki predsjednik u izjavi. 

Imanje Mar-a-Lago nalazi se u Palm Beachu na Floridi, a Trump u trenutku pretresa nije bio na imanju. Dodao je i da je cijelo imanje trenutno pod opsadom te da su istražitelji ‘provalili’ u njegov sef. 

Prema pisanjima CNN-a, pretraga je započela u ponedjeljak rano ujutro te se čini da su istražitelji bili fokusirani na dio imanja gdje su Trumpovi uredi i osobne prostorije. 

Inače, američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ranu fazu istrage o Trumpovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi još u travnju, tvrde neki izvori. 

Istraga je uslijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u veljači obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale, koje je Trump odnio na spomenuto imanje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba