DJEVOJČICA (2,5) JE U MOŽDANOJ KOMI I NA RESPIRATORU, A LIJEČNICI IZ KLAIĆEVE NADLJUDSKI SE BORE DA JE ODRŽE NA ŽIVOTU

Roditeljima teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške oduzeto troje djece, do kraja istrage bit će kod udomitelja, roditelji su od sinoć u policiji

Objavljeno: 02.04.2021. Metropolitan

Nakon što je javnost saznala za slučaj dvoipolgodišnje djevojčice koja je s teškim i po život ozbiljnim ozljedama iz Opće bolnice Nova Gradiška u stanju kome dovezena u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, oglasio se ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, Branko Medunić, piše 24 sata.

Ravnatelj je rekao da osim dvoipolgodišnjakinje, roditelji imaju još troje djece koja im dosad nisu bila oduzimana te smještena kod udomiteljske obitelji kao što je to bio slučaj s ozlijeđenom djevojčicom, koja je kod udomitelja provela godinu dana. Okolnosti pod kojima je došlo do teških ozljeda još uvijek su nepoznate, stoga su djeca od jučer smještena kod udomiteljske obitelji, kod koje će biti do kraja istrage.

Podsjetimo, djevojčica ima teška nagnječenja mozga, ali i cijele glave. Uz sve to, po tijelu ima modrice koje ukazuju da je do ozljeđivanja dolazilo i ranije, ali i svrab koji ukazuje na život u lošim higijenskim uvjetima, kao i zanemarivanje. Majka je davala kontradiktorne izjave o načinu ozljeđivanja – dogodio se pad, a zatim ističe da ne zna što se dogodilo. Postoji mogućnost da se radi o padu koji je ozljede izazvao u kombinaciji s premlaćivanjem. Liječnici su šokirani viđenim ozljedama, ističući kako takvo nešto još nisu doživjeli. 

Nadljudski se bore da djevojčicu održe na životu. Ona je na respiratoru i u moždanoj komi, potvrdio je za 24 sata ravnatelj Klaićeve Goran Roić.

Kako doznaje Jutarnji list, od sinoć se u policijskim prostorijama nalaze 24-godišnja djevojka i njezin 27-godišnji partner, roditelji ukupno četvero djece, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe djetetovih prava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba