GRADSKI URED ZA OBRAZOVANJE

‘Roditelji nisu dužni osiguravati higijenske potrepštine ni vrtićima ni školama’

Objavljeno: 04.03.2020. Renata Cisar

S obzirom na širenje koronavirusa i porasta broja oboljelih u Hrvatskoj, pojačane su higijenske mjere na svim razinama, a posebice kada je riječ o vrtićima i školama.

Grad Zagreb, kao osnivač, vodi brigu o opremljenosti škola i vrtića te im doznačuje financijska sredstva za materijalne i druge rashode, a za njihovu preraspodjelu, uključujući i nabavu i osiguravanje dostupnosti higijenskih potrepština i osiguravanje primjerenog higijenskog standarda zadužene su škole i vrtići sami.

– Roditelji nisu dužni osiguravati higijenske potrepštine ni vrtićima ni školama – priopćeno je iz Gradskog ureda za obrazovanje.

Pojačana kontrola

Gradski ured za obrazovanje je 26. veljače sve gradske predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove te učeničke domove dopisom upozorio na pojačanu kontrolu dostupnosti i eventualnu nadopunu higijenskih potrepština, s obzirom na koronavirus.

– Gradski ured za obrazovanje kontinuirano prati informacije i preporuke nadležnih tijela te će u slučaju izdavanja bilo kakve preporuke od strane nadležnih službi, promptno reagirati sukladno dobivenim uputama – propćeno je iz Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba