SPEKTAKL U DOMU SPORTOVA

DAVIS CUP: Hrvatski tenisači u intenzivnim pripremama za susret s Indijom

Objavljeno: 04.03.2020. Renata Cisar

Hrvatski Davis Cup reprezentativci u intenzivnim su pripremama za susret protiv Indije koji će se u petak, 6. ožujka, i u subotu, 7. ožujka, igrati u zagrebačkom Domu sportova.

Obožavatelji tenisa imaju rijetku priliku vidjeti naše reprezentativce na domaćem terenu, a sada će moći gledati sjajne mlade tenisače, među kojima su; Borna Gojo, Nino Serdarušić, Matija Pecotić i Mate Pavić.

Za dobru formu naših igrača, uz trenere, zaslužan je i dr. Igor Borić koji, uz ostalo, slaže i menu u kojemu se malo toga prepušta slučaju.

– Kako bi prehranom omogućili funkcioniranje tijela na razini potrebnoj za dobre sportske rezultate, sportašima, u svakome od obroka obvezno trebaju biti zastupljene sve potrebne hranjive tvari. Riječ je dakle, o balansiranom obroku kojim u tijelo treba unijeti sve što je organizmu potrebno za normalno funkcioniranje i povećani sportski napor – ističe Borić.

Zagorski kravlji sir za doručak

– Kako bi tijelo uspjelo kvalitetno iskoristiti unesenu hranu, njen unos raspoređujemo na više obroka, ovisno o rasporedu i intenzitetu treninga, odnosno mečeva. Osim tri glavna obroka, tenisači uzimaju i međuobroke te obavezno, za vrijeme i nakon sportske aktivnosti, dozvoljene dodatke prehrani za nadoknadu izgubljenih elektrolita i bržu regeneraciju tkiva. Uz zagorski kravlji sir za doručak, tu su žitarice, razne juhe, piletina i govedina te mnogo povrća i ugljikohidrata. Nakon dobrog treninga igrači se nagrade i palačinkama koje obožavaju – dodaje Borić.

Ulaznice za Davis Cup susret Hrvatska – Indija mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr.

Prvi mečevi počinju u 15 sati, 6. i 7. ožujka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba