ZA LJUBITELJE PRIRODE

ROĐENDANSKI DAR: Tri dana besplatan ulaz u NP Krka!

Objavljeno: 24.01.2020. Metropolitan

Jedan od naših najljepših prirodnih parkova, Nacionalni park “Krka” slavi 35. rođendan i tom prigodom svoje posjetitelje će počastiti besplatnim ulazom ovoga vikenda, od petka do nedjelje.

Danas, kada Nacionalni park „Krka“ slavi 35. rođendan, zaštita i očuvanje temelj su na kojem je počivao svaki strateški cilj proteklih godina i koji će još snažnije obilježiti budućnost Parka. Prepoznat od mnoštva ljudi koji ga dolaze posjetiti iz svih krajeva svijeta, Nacionalni park „Krka“ prije svega je zaštićeno područje, sačuvanih prirodnih procesa, biološke raznolikosti, krajobraznih vrijednosti i kulturne i tradicijske baštine, na čemu se zasnivaju svi razvojni ciljevi Parka.

Održivi projekti i upravljanje posjećivanjem, edukacija i suradnja s lokalnim stanovništvom glavne su aktivnosti Nacionalnog parka „Krka“, a tijekom posljednjih trideset pet godina provedena su i brojna znanstvena istraživanja, održane tisuće radionica i uređeni kilometri pješačkih i biciklističkih staza, a sve kako bi spoj prirodne i kulturnopovijesne baštine ovoga područja bio što bliži i dostupniji generacijama posjetitelja i istinskih ljubitelja prirode.

NP „Krka“ danas je spoj tradicionalnog i modernog, prostor suživota čovjeka i prirode u kojemu se mogu vidjeti vrste koje ne žive nigdje drugdje u svijetu, kojim plove najsuvremeniji električni brodovi i koji koristi sofisticirana digitalna rješenja koja posjetiteljima omogućuju lakše snalaženje, a Parku bolje upravljanje i nadzor nad cjelokupnim područjem.

S ulaskom u 36. godinu, standard zaštite prirode u Parku podiže se na višu razinu: postavljaju se temelji za redefiniranje odnosa prema najvrjednijim prirodnim fenomenima i otvara prostor za otkrivanje slabije posjećenih dijelova toka Krke. Pritom će fokus i dalje biti na razvoju sustava i infrastrukture usmjerene na zaštitu prirode i veće zadovoljstvo i sigurnost posjetitelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba