INCIDENT KOD IMOTSKOG

KUJUNDŽIĆ O NAPADU NA NOVINARKU: Radnici su možda pomislili da je provala

Objavljeno: 24.01.2020. Metropolitan

Ministar zdravstva Milan Kujundžić oglasio se povodom incidenta koji se dogodio u njegovu rodnom selu Ivanbegovina kod Imotskog, kada je napadnuta novinarka Andrea Topić.

Zbog događaja je intervenirala i tamošnja policija, koja je uhitila četiri osobe povezane s incidentom. Ministar Kujundžić održao je danas konferenciju za novinare te poslao službeno priopćenje vezano uz napad na novinarku Slobodne Dalmacije.

Kujundžić je pred novinarima osudio incident ali je rekao da je, s obzirom da je u njegovu kuću u Ivanbegovini ranije bilo provaljivano, “u ovom slučaju možda kod radnika pobudilo sumnju da se opet događa provala”.

Priopćenje ministra zdravstva Milana Kujundžića prenosimo u cijelosti:

„Nastavno na napise u medijima o incidentu koji se dogodio pored moje kuće u rodnom selu Ivanbegovina kod Imotskog, molim da se javnost izvijesti kako su radnici koji su radili kod susjeda napravili incident s novinarkom Slobodne Dalmacije.

Ako je sve što se navodi točno, najstrože osuđujem takve postupke i ovim putem pohvaljujem policiju u Imotskom koja je primjereno reagirala. Naglašavam kako ipak treba pričekati službeno izvješće policije. Ne opravdavajući radnike, napominjem da mi je u kuću u Ivanbegovini dosad provaljivano tri puta, što je policija istraživala, a u ovom slučaju je možda kod radnika pobudilo sumnju da se opet događa provala.

Navode novinarke da su mene spomenuti radnici kontaktirali telefonski niječem, što se uostalom lako može i provjeriti po zabilježenim telefonskim pozivima. U vrijeme incidenta bio sam na sjednici Vlade i nisam ni s kim razgovarao.

S poštovanjem,

Prof.dr.sc. Milan Kujundžić”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba