OBJAVLJEN 150 MILIJUNA KUNA VRIJEDAN NATJEČAJ ZA PROIZVOĐAČE POVRĆA U PLASTENICIMA – EVO KADA I KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI

Potpore idu i do 150.000 eura, sufinancira se od 50 do 70 posto po projektu

Objavljeno: 06.01.2021. Ante Ferara

Objavljen je Natječaj za sufinanciranje ulaganja u proizvodnju povrća u plastenicima iz Programa ruralnog razvoja RH. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 150 milijuna kuna, a prijave su moguće od 15. veljače do 30. travnja 2021. godine.

U sklopu natječaja prihvatljiva su ulaganja u izgradnju i/ili rekonstrukciju i opremanje plastenika koja će doprinijeti boljem upravljanju vodama, uključujući upravljanje gnojivima i pesticidima, boljem upravljanju tlom te povećanju učinkovitosti u korištenju voda i energije u poljoprivredi i preradi hrane. Najviši iznos javne potpore po projektu iznosit će 150 tisuća eura, uz napomenu da će se intenzitet javne potpore od 50 posto po projektu moći uvećati za dodatnih 20 posto, do najviše 70 posto, u slučajevima kada ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, kada se ulaganje provodi u područjima s ograničenjima ili u slučaju zajedničkog projekta. Svrha Natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima – plastenicima.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 15. veljače 2021. godine od 12 sati, do 30. travnja 2021. godine do 12 sati, a potrebne obrasce možete pronaći ovdje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba