ČESTITKE! Odlučeno tko će ove godine dobiti najviša priznanja povodom Dana Krapinsko - zagorske županije

Plaketa za životno djelo Dragutinu Kamenskom – evo tko su ostali dobitnici

Objavljeno: 06.03.2024. Metropolitan

Županijska skupština Krapinsko – zagorske županije donijela je odluku o dodjeli Plaketa za životno djelo, doprinos ugledu i promociji KZŽ u svijetu te za iznimno postignuće u protekloj godini, kao i odluku o dodjeli Povelje Krapinsko – zagorske županije. Priznanja će se dodijeliti na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Krapinsko – zagorske županije.

Tako će Plaketu za životno djelo dobiti Dragutin Kamenski, osnivač i vlasnik tvrtke ‘Kamgrad’ te jedan od vodećih građevinaca u Hrvatskoj. Plakete za doprinos ugledu i promociji Krapinsko – zagorske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se predstavniku Hrvatskog časničkog zbora ‘Hrvatsko zagorje’ Zdravku Senčaru i Domu za odrasle osobe Lobor-grad.

Plakete za iznimno postignuće u protekloj godini idu Službi za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Zabok te ‘CodX Solutionsu’, softverskoj tvrtki iz Krapine. Dobitnici Povelje Krapinsko – zagorske županije su pak Ivan Draganić, Ivan Drašković, Božidar Ivančić, Irena Kušec Kovinčić i ‘Lovačko društvo Krapina’.

Dobitnici promiču gospodarstvo, sport, zdravstvo…

Plaketa Krapinsko – zagorske županije za životno djelo dodjeljuje se pojedincima za najviše zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u KZŽ. Svake godine može se dodijeliti samo jedna plaketa za životno djelo.

Plaketa za doprinos ugledu i promociji Krapinsko – zagorske županije u zemlji i svijetu dodjeljuje se građanima, udrugama građana, jedinicama lokalne samouprave, ustanovama, trgovačkim društvima, vjerskim zajednicama i drugim pravnim osobama s područja KZŽ, kao i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i fizičkim i pravnim osobama izvan područja KZŽ, te drugim državama i međunarodnim organizacijama zaslužnima za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda KZŽ i njezinih odnosa s drugim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u zemlji i inozemstvu, te razvoj KZŽ ili pojedinih djelatnosti u županiji. Svake godine mogu se dodijeliti najviše dvije plakete.

Plaketa Krapinsko – zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini dodjeljuje se građanima, udrugama građana, jedinicama lokalne samouprave, ustanovama, trgovačkim društvima, vjerskim zajednicama i drugim pravnim osobama s područja KZŽ za iznimna postignuća u protekloj godini na bilo kojem području rada i djelovanja. Svake godine mogu se dodijeliti najviše dvije plakete.

Povelja Krapinsko – zagorske županije dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za naročite uspjehe na svim područjima gospodarskog i društvenog života od značenja za KZŽ. Svake godine može se dodijeliti najviše pet povelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba