MEĐIMURJE: Obnova područne škole u Zasadbregu, riječ je o investiciji od 660.000 eura

“Ova zgrada bit će primjer kako bi svaka područna škola trebala izgledati”

Objavljeno: 25.03.2024. Metropolitan

Jedan od najvećih građevinskih zahvata u Međimurju trenutno se obavlja na objektu područne škole u Zasadbregu, gdje je radove danas obišao župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima, te načelnikom Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelkom Nagrajsalovićem i ravnateljem Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu Mladenom Beukom.

Posavec je istaknuo da će po završetku radova upravo ova škola biti primjer onoga čemu se u Međimurju teži kada je riječ o uvjetima u obrazovanju. Riječ je investiciji od 660.000 eura, koju nose Međimurska županija i Općina Sveti Juraj na Bregu.

Svaki školski odjel mora imati standard

– U razvoju osnovnoškolskog obrazovanja Međimurska županija podjednako vodi računa o matičnim i područnim školama, shvaćajući važnost područnih školskih odjela u malim sredinama. Ova zgrada u Zasadbregu po završetku obimnih zahvata bit će primjer kako bi svaka područna škola trebala izgledati i funkcionirati. Bez obzira na broj djece, svaki školski odjel mora imati standard primjeren 21. stoljeću, baš onakav kakav će od jeseni imati učenici PŠ Zasadbreg, od sportske dvorane do kuhinje – rekao je Posavec, dodavši da je riječ o konceptu kojem Međimurska županija teži u svakoj svojoj školi.

– Iz resornog Ministarstva još uvijek čekamo suglasnosti za 17 projekata u obrazovanju, stoga smo u ovaj projekt krenuli sami kako ne bismo dodatno usporili naš put prema cilju, uvjetima za jednosmjensku nastavu u svim našim školama – kazao je župan.

Uredit će se i sportska dvorana

Ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačića Sv. Juraj na Bregu Mladen Beuk dodao je da se u područnoj školi obavljaju vrlo obimni radovi.

– Uz dvije nove učionice na gornjoj etaži, uredit će se i sportska dvorana u sklopu objekta, uz kompletnu zamjenu stolarije, instalacija, podova, opreme, uređenje fasade, te na koncu i okoliša zgrade – rekao je ravnatelj Beuk, pojasnivši da 50-ak učenika ovog odjela sada nastavu polazi u matičnoj školi koja zbog toga privremeno radi dvosmjenski.

– Zahvaljujući dobroj suradnji s Međimurskom županijom, uspjeli smo ranije u matičnoj školi prijeći na jednosmjensku nastavu, a od jeseni će učenici od 1. do 4. razreda i u Zasadbregu pohađati nastavu u jednoj smjeni, čime postižemo cilj ove investicije, ujednačavanje uvjeta u matičnoj i područnoj školi – rekao je načelnik Nagrajsalović.

U trenutnoj fazi dogradnje, rekonstrukcije te potpune obnove školskog objekta u Zasadbregu postavlja se nova stolarija, nakon što su izvedeni obimni građevinsko-obrtnički radovi, te ugrađene elektroinstalacije, termotehničke i hidroinstalacije. Škola će potom dobiti i novu opremu, kako bi ujesen djecu dočekala u sasvim novom ruhu i bila istinski ponos malog mjesta.

U obilasku radova na područnom školskom odjelu u Zasadbregu bile su i pročelnice županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije Anita Perešin, direktor tvrtke ‘Tekeli projekt inženjering’ Igor Tekeli u ime izvođača radova te Velimir Pavlic, nadzornik radova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba