Premijer Plenković prihvatio ostavku ministra obrane Damira Krstičevića

“Ne vidim političku odgovornost za to što se srušio avion, no, budući da ga cijenim kao čovjeka i prijatelja, odlučio sam prihvatiti ostavku“

Objavljeno: 08.05.2020. Metropolitan

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković prihvatio je ostavku ministra obrane Damira Krstičevića, koji je tu odluku donio u četvrtak, nakon pada vojnog aviona u kojem su poginula dvojica pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

Jutros su premijer Plenković i ministar Krstičević održali sastanak u Banskim dvorima, nakon kojeg je premijer dao izjavu.

– Ministar obrane me izvijestio o svemu što se dogodilo. Zajednički smo izrazili žaljenje u ime cijele hrvatske Vlade obiteljima. Kao što znate, jučer je na konferenciji za medije rekao da podnosi ostavku. Održali smo sastanak i ne vidim nijedan razlog gdje bih mogao povezati njegovu političku odgovornost za to što se srušio ovaj avion, ali razumijem što je pogođen. Bio je u Domovinskom ratu, general Hrvatske vojske i moj prijatelj. Budući da ga cijenim kao čovjeka i prijatelja, odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku. Neću imenovati njegova nasljednika u posljednjim mjesecima ovog mandata, nego će tu funkciju do izbora obnašati državni tajnik – najavio je Plenković.

Podsjetimo, Krstičević je 15. ministar koji napušta Vladu, a govori se da bi parlamentarni izbori trebali biti najkasnije do sredine srpnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba