Bolnicu je oštetila za 54.600 kuna, a pacijente za 23.900 kuna

Naplaćivala bolničku participaciju od pacijenata koji nisu imali dopunsko zdravstveno osiguranje

Objavljeno: 19.03.2021. Metropolitan

Na području PU zagrebačke dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49 – godišnjakinjom koja se sumnjiči da je počinila kazneno djelo “Zlouporabe položaja i ovlasti“. Postoji sumnja da je 49 – godišnjakinja prilikom obavljanja administrativnih poslova bolničke ustanove iz Zagreba u razdoblju od 2010. godine do studenoga 2017. godine iskoristila i zlouporabila svoj položaj i ovlasti koje su joj dane temeljem ugovora o radu.

Postoji sumnja da je prilikom obavljanja svojih poslova, naplaćivala bolničku participaciju izravno od pacijenata koji nisu imali dopunsko zdravstveno osiguranje, a nalazili su se na bolničkom liječenju – primljeni novac bila je dužna predati u bolničku blagajnu u roku od 3 dana od njegovog zaprimanja što je ona propustila učiniti te ga je protupravno zadržala za sebe. Tim činom je za svoju osobnu imovinsku korist pribavila iznos od 78.500 kuna – za otprilike 54.600 kuna oštetila je bolničku ustanovu, a za otprilike 23.900 kuna oštetila je pacijente.

 Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene, podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba