KAD NEĆE MILOM ONDA ĆE SILOM

Muškarac (51) vozio pod zabranom, bez vozačke, prometne i osiguranja. Sud mu trajno oduzeo Mercedes, mora platiti i kaznu od 27.000 kuna

Objavljeno: 08.01.2021. Ante Ferara

Muškarac (51) je u srijedu poslijepodne upravljao Mercedesom virovitičkih registracija Ulicom Matije Gupca u Pojatnom. Zaustavila ga je policija te utvrdila da upravlja automobilom tijekom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Vozačka dozvola mu je poništena zbog negativnih prekršajnih bodova. Daljnjom provjerom policija je utvrdila kako mu je za više od 15 dana istekla prometna dozvola te je odbio plaćanje kazne u roku od tri dana. Uz to mu je prije više mjeseci istekla i polica obveznog osiguranja. Utvrdili su kako je vozač već triput pravomoćno kažnjavan za počinjenje takvih prekršaja. Zbog svega toga mu je do donošenje sudske odluke oduzet Mercedes.

Sud ga je proglasio krivim te mu izrekao kaznu od 27.000 kuna i trajno bez naknade oduzeo Mercedes koji je time postao vlasništvo Republike Hrvatske. Vozaču je izrečena i mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci te mora platiti sudske troškove u iznosu od 500 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba