POLICIJA OBJAVILA DETALJE PUCNJAVE U DUBRAVI

Mladić (29) taksistu rekao da ga pričeka. Izvukao pištolj i muškarca (40) ranio ispod lijevog ramena

Objavljeno: 08.01.2021. Ante Ferara

Zagrebačka policija objavila je detalje pucnjave koja je u srijedu bila u Dubravi, a kojoj je teško ozlijeđen jedan muškarac. Uhitili su mladića (29) za kojeg sumnjaju da je počinio pokušaj ubojstva muškarca (40) te su na adresi napadača pronašli muškarca (35) za kojeg sumnjaju da je u Dubravi počinio tešku krađu i nedozvoljenu trgovinu. 

Policija je utvrdila da je mladić (29) u srijedu oko 13.40 sati taksijem došao do obližnje ulice. Taksista je zamolio da ga pričeka te pješice otišao po Južnoj ulici. Preko lica je stavio zaštitnu masku, a preko glave kapuljaču. Zaustavio se ispred kuće muškarca (40) koji se pojavio na prozoru sobe na katu kuće. Dvojac se posvađao, a mladić je izvukao pištolje i više puta zapucao prema kući. Jedan metak pogodio je muškarca ispod lijevog ramena, a napadač je pobjegao.

Ozlijeđenog muškarca su vozilom Hitne pomoći prevezli u KBC Zagreb gdje su utvrdili daje teško ozlijeđen. Osumnjičenom mladiću su pretražili dom na području Dubrave te pronašli veću količinu kave u originalnoj ambalaži i veću količinu alata, za koje postoji sumnja da potječu iz više kaznenih djela.

Uz to je policija na njegovoj adresi uhitila i mladića (24) za kojim je bilo raspisano nekoliko potraga.

– Daljnjim radom kroz kriminalističko istraživanje zagrebačka policija došla je do saznanja  kako je osumnjičeni 35-godišnjak zajedno s još jednom, zasad nepoznatom muškom osobom, 6. siječnja u večernjim satima, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došli na adresu na području Dubrave, nakon čega su otišli do stana oštećene 28-godišnjakinje, ušli na hodnik kuće sa stanovima, došli na prvi kat, gdje su ušli na zajedničku terasu te došli do terase stana. Sumnja se, fizičkom snagom su podigli zaštitnu roletu te obili krilo vrata, ušli u prostor, ispremetali stvari po prostorijama te otuđili tri narukvice, sat, prsten, naušnice te neutvrđenu količinu tableta. S otuđenim predmetima su pobjegli osobnim automobilom. Materijalna šteta iznosi oko 35.800 kuna.

Također, sumnja se da je osumnjičeni neutvrđenog dana s ciljem da neovlašteno kupi, proda, prenese ili razmjenjuje robu ili predmete čiji je promet zabranjen ili ograničen i tako za sebe i drugoga pribavi protupravnu imovinsku ili drugu korist, na ilegalnom tržištu pribavio 18,5 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, kako bi ga dalje preprodavao. Navedeni duhan je otac osumnjičenog dragovoljno predao policijskim službenicima – navode u policiji. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja obojica su predana pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba