Komentirao izjavu predsjednika RH

MIROSLAV ŠKORO: Milanović bi tog jutra trebao ustati ranije, obrijati se, počešljati i biti prvi na izbornom mjestu

Objavljeno: 22.05.2020. Metropolitan

– Kakva neutralnost, glasovanje je građanska dužnost i obveza! Postoje zemlje gdje se sankcionira neizlazak na izbore. To je još jedna u nizu njegovih osebujnih poruka. To je jedna poruka mladima koja je skandalozna, da predsjednik države neće izaći na izbore, da se ne bi opredijelio za nikoga. Pa glasovanje je tajno – rekao je Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, koji je s predsjednikom Zelene liste Nenadom Matić povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode posadio dva javora. Pritom je komentirao i aktualne političke teme, između ostaloga, i izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića da možda neće izaći i glasovati na parlamentarnim izborima.

Festival demokracije

– Mislim da bi valjalo da predsjednik još jednom razmisli o tome i pozove ljude na izbore, jer kud su 5. srpnja, kud su u jednoj teškoj situaciji nebrige o ljudima pogođenima potresom u Zagrebu, kud su u situaciji epidemiološke krize, sad će najednom i predsjednik pozivati ljude da ne izlaze na izbore koji su festival demokracije. Dapače, mislim da bi on to jutro trebao ustati malo ranije, obrijati se, počešljati, prvi biti na izbornom mjestu i svojim primjerom pokazati kako se voli domovina – rekao je Škoro.

Otkrio je i da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nije postao član Domovinskog pokreta, ali pregovaraju o tome i nada se da hoće, tako da on bude nositelj pete izborne jedinice.

Vezano uz propale pregovore s Mostom, Škoro ne skriva da mu je žao.

– Naravno da mi je žao, volio bih da smo se dogovorili, ali dogodi se to i u životu i u braku i u obitelji da se ljudi ne mogu dogovoriti. Nadam se da to ne znači da ćemo u budućnosti biti jedni protiv drugih, nego će se svatko zalagati za svoj politički program. To sam rekao i njima. Za prolivenim mlijekom nema plakanja, bez jednog rezanca može se napraviti juha – istaknuo je predsjednik Domovinskog pokreta.

Zakonske obveze

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Milanovića da neće razgovarati sa svima koji budu izabrani u Sabor.

– Postoje ustavni rokovi i postoje zakonske obveze kojih se predsjednik mora držati. Kako će naš veliki predsjednik i legalist postupiti, to je na njemu. Idemo se koncentrirati na izbore i na budućnost – poručio je Škoro, potvrdivši i da je prodao vlasničke udjele u dvije tvrtke i to zbog medijskog pritiska. (af, jj)

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Zelene liste Nenad Matić, kao koalicijski partner, simbolično sade dva stabla javora.

Objavljuje Metropolitan.hr u Petak, 22. svibnja 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba