"U krugu obitelji je bio jako miran čovjek. Nedostaje mi, no na trenutke sam ga se bojao..."

MARIO KORADE: “Evo zašto sam pristao na intervju o ocu, htio sam da javnost čuje…”

Objavljeno: 16.02.2024. Metropolitan

Mario Korade, sin pokojnog generala Ivana Koradea, koji je prije 15 godina počinio masovno ubojstvo u Zagorju, ekskluzivno je u dokumentarnom serijalu ‘Dosje Jarak’ govorio o svome ocu.

– Pristao sam na ovaj intervju jer želim da javnost čuje i moju stranu priče o slučaju mojeg oca – rekao je Mario Korade na samom početku intervjua. U vrijeme tog beskrupuloznog pohoda njegova oca imao je svega 18 godina.

U posljednjoj epizodi prve sezone ‘Dosjea Jarak’, koja se bavi generalovim zločinom, Mario je po prvi put pričao o svome ocu na takav način – bez zadrške, o njegovom činu, ali i prošlosti za koju smatra da je možda utjecala na njegov lik i djelo. Mario je pred kamere stao hrabro.

“Na trenutke sam ga se bojao…”

– U krugu obitelji je bio jako miran čovjek. Nedostaje mi – rekao je Mario. Svog oca na početku djetinjstva nije često viđao jer je bio u Domovinskom ratu, ali je njega i majku znao posjećivati kada je mogao.

– Znali smo da je živ, barem to – kazao je Mario.

Da nešto s njegovim ocem nije u redu, shvatio je još 1997. godine nakon što se Ivan Korade vratio iz Vojnog istražnog centra u Lori. Mario kaže da je njegov otac tada pao u depresiju i iz svog života isključio njega i majku.

– Na trenutke sam ga se bojao – priznao je Mario.

“Shvatio sam da je to istina…”

U ‘Dosjeu Jarak’ prisjetio se i tih kobnih dana za njegovu obitelj, ali i obitelji svih ubijenih. Interventna policija uhitila je Marija nakon što se otkrilo da je njegov otac taj pomahnitali ubojica koji luta Zagorjem.

– Na početku sam se uvjeravao kako on nije to napravio, čak sam se na početku tješio nekim teorijama zavjera. No, s vremenom sam shvatio da je to istina i da se s time moram što prije pomiriti. Znao sam da, ako on imalo ima prste u tome, da se neće predati živ. Da sam izgubio oca… – rekao je Mario.

Za njegovu smrt doznao je na televiziji. Cijelu ispovijest Marija Koradea pogledajte u dokumentarnom serijalu ‘Dosje Jarak. Epizoda je dostupna OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba