ŽUPLJANI IZ STUBIČKIH TOPLICA U PETRINJI SAGRADILI KUĆICU ZA ČETVEROČLANU OBITELJ VESNE ŠTURM ŠARIĆ

“Kroz dva tjedna ovo dobro djelo bilo je privedeno kraju, a srca novih stanovnika, baš kao i graditelja, prepuna pozitivnih emocija”

Objavljeno: 25.01.2021. Ante Ferara

Kad je 28. prosinca prošle godine Petrinju i okolicu pogodio razoran potres, mnogi su za nekoliko sekundi ostali i po drugi puta bez svega što su stvarali cijeli život. Naredne dane ljudima su objekti označavani zelenim, žutim i crvenim “naljepnicama”, dakle, neki su se mogli vratiti na svoje, a nekima su prebivališta ostala neuporabljiva.

Na inicijativu Mije Raka da se jednoj obitelji sagradi drvena kućica sa svime potrebnim za život, toplički župnik Ivica Šestak reagirao je pozitivno te se sa svojim župljanima dobre volje uključio u tu akciju.

S obzirom na to da je vlč. Šestak jedan period proveo i u Petrinji u službi župnika, te u tome kraju pozna brojne ljude, jedan od njegovih poznanika, Vlado Celić, pronašao je jednu četveročlanu obitelj koju čine Vesna Šturm Šarić i kćerka Dragana Zjajvuk s dvoje male djece – Mijom i Krunom.
Naime, toj obitelji odlučilo se pomoći jer zbog haustora kroz koji se ulazi u dvorište nije moguće  dovesti stambeni kontejner. Nacrti su se brzo razradili te se krenulo u nabavu materijala za koji je novac prikupljen od župljana iz Župe sv. Josipa Stubičke Toplice. Nakon toga slijedila je i priprema samih elemenata konstrukcije.

U utorak, 12. siječnja ujutro, radna ekipa sa svim potrebnim elementima, materijalom, alatom i najvažnijim sredstvom – dobrom voljom, stigla je u petrinjsko dvorište navedene obitelji te su odmah krenuli s poslom. Bilo je to pravo malo gradilište,   kako i priliči za pravu malu kuću koja ima spavaću sobu, kuhinju sa dnevnim boravkom te kupaonicu. Također, u kućicu su ugrađene električne, plinske i vodovodne instalacije. Odvijali su se tu brojni radovi, od zemljanih i krovopokrivačkih do knauferskih i keramičarskih te svih drugih potrebnih za funkcioniranje novog malog doma obitelji Šturm Šarić.

Kroz dva tjedna je ovo dobro djelo bilo privedeno kraju, a srca novih stanovnika, baš kao i graditelja prepuna pozitivnih emocija.

– Ovim putem zahvaljujemo još jednom svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj akciji, a obitelji Šturm Šarić, kao i svim drugim obiteljima iz tog kraja  želimo svu sreću te što skoriju obnovu njihovih pravih domova – ističu iz župe Stubičke Toplice.

U akciji su sudjelovali:

· ŽUPA SV. JOSIPA STUBIČKE TOPLICE (župnik Ivica Šestak)

· Župljani Župe sv. Josipa Stubičke Toplice i drugi dobrovoljni donatori

· LADIŠIĆ GRADITELJSTVO d.o.o. (Dubravko Ladišić, Mateo Ladišić, Marko Čajko)

· ŠAMOTERSKO PEČARSKO KERAMIČARSKI OBRT  ZRINSKI (Zoran Jagarčec, Luka Jagarčec)

· “SAM” IZRADA I MONTAŽA METALNE I DRVENE GALANTERIJE (Krešimir Šturlan)

· Mijo Rak

· Mihael Rak

· Ivan Kušt

· Petar Benger

· Vlado Celić

· Ivan Žugaj

· Berislav Miloš

· Milan Belošević, električar

· Mario Pihač

Najnovije po kategorijama

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

BEZ 20.000 GLEDATELJA, ALI I DALJE SPEKTAKL: U 13. po redu rekonstrukciji Bitke kod Stubice kod dvorca Stubički Golubovec, kmetovi predvođeni Gupcem osvojili grad, Tahý je posramljen pobjegao

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

Objavljeno: 07.02.2021. Ante Ferara
“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: OD IZNENADA PREMINULOG VELIKANA HRVATSKOG RUKOMETA ZLATKA SARAČEVIĆA OPRAŠTAJU SE BROJNE KOLEGE SPORTAŠI, NOVINAR, KLUBOVI, NAVIJAČI…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter