NIKAD PREŽALJENI MAKEDONSKI SLAVUJ: TOŠE PROESKI DANAS BI SLAVIO 40. ROĐENDAN

“Osvajao je prekrasnim osmijehom i neupitnim glasom, ali prije svega, krasila ga je skromnost“

Objavljeno: 25.01.2021. Ante Ferara

Tragično preminuli makedonski pjevač Toše Proeski danas bi slavio 40. rođendan. Rođen je 25. siječnja 1981. godine u Kruševu, a već s 10 godina otpjevao je “Ave Mariju“ i zadivio publiku. Bio je jedan od najboljih studenata glazbe, a svoju je karijeru počeo graditi već s 15 godina. Proslavio se i izvan granica Makedonija, pa je veliku popularnost stekao i u Hrvatskoj. Toše je poginuo u prometnoj nesreći 16. listopada 2007. godine, nedaleko od Nove Gradiške.

Na Facebooku se povodom Tošina rođendana oglasio i njegov prijatelj Tony Cetinski.

– 25.1. je dan kada si se rodio, bratko moj. Bila je čast živjeti u tvojem vremenu i udisati isti zrak, dragi naš Toše. Zauvijek tvoji – napisao je glazbenik, koji je s pokojnim makedonskim pjevačem otpjevao hit “Lagala nas mala“.

Dirljiv status Toši su posvetili i u Hit Recordsu.

– Zauvijek s nama i u srcu, 25.1., 40. rođendan Toše Proeskog! Sjećanje na čovjeka koji je svojim djelima, kako ljudskim, tako i glazbenim, ostavio neizbrisivi trag među fanovima i prijateljima diljem regije, ali i šire, ni danas ne blijedi. Nikad prežaljeni Toše Proeski, u ponedjeljak, 25.1., slavio bi svoj 40. rođendan! Prerano nas je napustio sa svega dvadeset i šest godina, ali iza sebe je ostavio iznimno bogatu riznicu u koju, kada i danas zavirimo, shvatimo koliko je nadaren bio. Veliki čovjek i humanist, tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života, a nema čovjeka u regiji, koji za njega nije imao riječi hvale. Osvajao je prekrasnim osmijehom i neupitnim glasom, ali prije svega krasila ga je skromnost. Da je ljubav ono što treba pokretati ljude, uvijek je naglašavao kao ono najvažnije. Njegove riječi ˝Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome˝ i danas žive u svima koji su ga poznavali, ali i onima koji nisu imali tu prigodu. Iako je za njegove obožavatelje vrijeme stalo 2007. godine, Toše Proeski i dalje živi u srcima svih nas. Sretan rođendan, zauvijek Tvoji potpisujemo! – napisali su iz Hit Recordsa.   

U nedjelju je proslavljena sveta misa u kapelici u Rokovom perivoju u Zagrebu, a zatim su se okupljeni pomolili za neprežaljenog Toše Proeskog.

Najnovije po kategorijama

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

BEZ 20.000 GLEDATELJA, ALI I DALJE SPEKTAKL: U 13. po redu rekonstrukciji Bitke kod Stubice kod dvorca Stubički Golubovec, kmetovi predvođeni Gupcem osvojili grad, Tahý je posramljen pobjegao

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

Objavljeno: 07.02.2021. Ante Ferara
“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: OD IZNENADA PREMINULOG VELIKANA HRVATSKOG RUKOMETA ZLATKA SARAČEVIĆA OPRAŠTAJU SE BROJNE KOLEGE SPORTAŠI, NOVINAR, KLUBOVI, NAVIJAČI…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter