ZAVRŠAVA POLITIČKU KARIJERU?

‘Kovač se prenaglio, ovo nije bio trenutak za rušenje Plenkovića’

Objavljeno: 14.03.2020. Ante Ferara

On je iskusan diplomat, čovjek koji zaista ima široko znanje, ali sada se prenaglio. Definitivno nije bio trenutak za rušenje Plenkovića, niti on ima kapacitet za to. Da se na njegovom mjestu našao Davor Stier onda bi još i mogli pričati o nekakvim šansama, ali za sada mi se čini da Kovač u nedjelju definitivno završava svoju političku karijeru, rekao je sugovornik iz HDZ-a za dnevno.hr o kandidaturi Mire Kovača za predsjednika stranke.

Dodaje kako i sam razumije Kovačevo razočaranje. U unutarstranačke izbore krenuo je na sve ili ništa izazivajući premijera Andreja Plenkovića. Ako njegova “Opcija za promjene” u nedjelju ne pobijedi, njegova politička karijera je gotova, a šanse da se vrati u diplomaciju nisu pretjerano značajne. Već sada u brojnim anketama, ali i kuloarskim predviđanjima HDZ-ovaca tvrdi se kako Kovač nema šanse pobijediti Plenkovića pa se stoga oni koji prate njegovo diplomatsko-političko djelovanje pitanju što mu je uopće to trebalo.

– Čovjek je ambiciozan, s obzirom na njegovo obrazovanje, ali i iskustvo to me ne čudi, razočarao se kada ga je Plenković izbacio iz svih kalkulacija i računica. Kratko je u Karamarkovoj vladi bio ministar, i to je sve, čak je maknut i s pozicije tajnika, i tu leži uzrok njegovih frustracija, ali svejedno, pogrešno je procijenio vrijeme za svoju kandidaturu i to će skupo platiti, bez obzira na to što neki njegovi kadrovi možda i imaju šanse ući u predsjedništvo stranke, kada se i ako to uopće dogodi Kovač ne može biti siguran da će ti ljudi nastaviti raditi za njega, tko bi želio surađivati s nekim tko je izgubio izbore? Nitko!” – konstatirao je sugovornik napominjući da ovaj bivši ministar šanse ima tek u dalmatinskim ograncima, a po njemu i to je skromno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba