ZA TRAVANJ I SVIBANJ

Klinika koja brine o oboljelima od koronavirusa dobila još tri milijuna kuna

Objavljeno: 30.03.2020. Ante Ferara

Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” dodijeljena su dodatna 3 milijuna kuna za travanj i svibanj za potrebe zbrinjavanja oboljelih i mjere sprečavanja širenja virusa koronavirusa.

– Zbog trenutne izvanredne epidemiološke situacije uzrokovane COVID-2019 virusom, Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević su, osnovom upute Ministarstva zdravstva, i za travanj i svibanj 2020. godine osigurana dodatna sredstva u iznosu od 1,5 milijuna kuna mjesečno  za potrebe zbrinjavanja oboljelih i poduzimanje svih mjera sprečavanja širenja COVID-2019 virusa na području Republike Hrvatske – objavili su na stranicama HZZO-a.

Također na osnovnu listu pomagala HZZO-a stavljena su nova istovrsna pomagala iz skupina obloga za rane, pomagala za kretanje i drugih pomagala te nova generacija pomagala iz skupine pomagala za disanje. Za pomagala s Osnovne liste senzor i odašiljač za kontinuirano mjerenje glukoze, proširena je indikacija za primjenu na način da je ukinuto dobno ograničenje te pravo na iste mogu ostvariti osigurane osobe svih dobnih skupina sukladno predmetnoj indikaciji. Na Dodatnu listu pomagala HZZO-a stavljena su nova pomagala iz skupina obloga za rane i pomagala za urogenitalni sustav.

Uz to HZZO je na listu lijekova uvrstio nove lijekove. U redovnoj proceduri su na osnovnu listu lijekova stavljena 2 nova lijeka: dinutuksimab beta za liječenje bolesnika oboljelih od neuroblastoma i kombinacija dolutegravir+lamivudin za liječenje oboljelih od HIV-infekcija te na dopunsku listu lijekova 1 novi lijek edoksaban za prevenciju moždanog udara i sistemske embolije. Dodatno su na liste lijekova stavljene nove  generičke i kliničke paralele te novi oblici i/ili nova pakiranja već postojećih lijekova te je proširena indikacija uz lijekove dabrafenib i trametinib koji se primjenjuje u  adjuvantnom liječenju metastatskog melanoma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba